Υλικά:

1 συσκευασία μπισκότα πτι μπερ ή μιράντα,σπασμένα σε κομματάκια.
250 γρ. φρέσκο βούτυρο
220 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
3 κουταλιές της σούπας κακάο
3 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη.

Εκτέλεση:

Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο.
Την αδειάζετε σε μεγάλο μπολ προσθέτετε
το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτετε τα μπισκότα,τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύετε.
Απλώνετε ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί
και μεταφέρετε το μείγμα.
Του δίνετε μακρόστενο,κυλινδρικό σχήμα και κλίνετε τις άκρες καλά.
Τυλίγετε το ρόλο σε αλουμινόχαρτο και το βάζετε στην κατάψυξη όσο χρειαστεί για να παγώσει και να σφίξει τελείως.

H συνταγή είναι της κας ελενη τσιουκανη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Υλικά
3 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
1 βιταμ 250 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου
3 φρέσκα αυγά
2 βανίλιες
1 κουτί μερεντα
150 γρ άχνη ζάχαρη
4 κσ κακάο
1/2 σφηνάκι  κονιάκ 
Πολύχρωμα κουφετάκια σοκολάτας για το γαρνίρισμα ή τρούφα

Εκτελεση:

Τρίβουμε τα μπισκότα σε ένα μπολ σε μικρά κομματάκια και τα ραντίζουμε με γάλα και κονιάκ.

Χτυπάμε στο μίξερ το βιταμ , τα αυγά , τις βανίλιες  την άχνη ζάχαρη και την μερεντα και ρίχνουμε και το κακάο και τα αφήνουμε στην άκρη

Αφού σταματήσουμε το χτύπημα ρίχνουμε και ανακατεύουμε καλά τα μπισκότα να ομογενοποιηθούν με το μείγμα.

Σε μία πιατέλα απλώνουμε το μείγμα και τον σχηματίζουμε με τα χέρια μας όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Πασπαλίζουμε με τα κουφετάκια ή την τρούφα

Τέλος το βάζουμε στην ψύξη του ψυγείου για 2 ώρες 

Απολαύστε το !!!

Προηγούμενο άρθροΣπιτικός Χαλβάς Φαρσάλων
Επόμενο άρθροΠάστα Ψυγείου