Υλικά:

600 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
Αλάτι (για καρύκευση)
Μαύρο πιπέρι (για καρύκευση)
Κόκκινο πιπέρι (για καρύκευση)
Σκόρδο σε σκόνη (για καρύκευση)
Λίγο ελαιόλαδο
1 κομμάτι βούτυρο (για το τηγάνισμα)
200 γραμμάρια μαγειρική κρέμα
185 γραμμάρια πέστο λιαστής ντομάτας
500 γραμμάρια φρέσκα ζυμαρικά (ταλιατέλες)
200 ml χλιαρό νερό
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
Βασιλικός (για πασπάλισμα)
200 γραμμάρια τριμμένο κίτρινο τυρί

Εκτέλεση:

Κόψτε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και καρυκέψτε το με αλάτι, μαύρο πιπέρι, κόκκινο πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη και λίγο ελαιόλαδο.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέστε ένα κομμάτι βούτυρο και τηγανίστε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει και να μαγειρευτεί καλά.

Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, προσθέστε τη μαγειρική κρέμα, το πέστο λιαστής ντομάτας και τα φρέσκα ζυμαρικά (ταλιατέλες).
Ανακατέψτε καλά για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Προσθέστε 200 ml χλιαρό νερό και ανακατέψτε.
Στη συνέχεια, προσθέστε το τυρί κρέμα και πασπαλίστε με βασιλικό.
Τέλος, προσθέστε το τριμμένο κίτρινο τυρί και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει και να δημιουργηθεί μια κρεμώδης σάλτσα.

Αφήστε το φαγητό στο μάτι της κουζίνας για λίγα λεπτά, μέχρι τα ζυμαρικά να μαγειρευτούν και η σάλτσα να πήξει ελαφρά.

Σερβίρισμα:
Σερβίρετε τις ταλιατέλες ζεστές, πασπαλίζοντας επιπλέον βασιλικό ή τριμμένο τυρί αν το επιθυμείτε.

ΠΗΓΗ