Τα κεφτεδάκια της Φροσως
Συστατικά
Κεφτεδάκια
Μπαγιάτικο ψωμί: 3 φέτες
Γάλα: ½ ποτήρι
Κιμάς: 800 γρ
Τριμμένη παρμεζάνα: 4 κουταλιές της σούπας
Αυγό: 1
Σάλτσα
Πολτός τομάτας: 300 γρ
Τοματοπελτές: ½ κουταλιά της σούπας
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο: 3 κουταλιές της σούπας
Αλάτι για γεύση
Μέθοδος βήμα προς βήμα
Βήμα 1
Για να φτιάξετε τα κεφτεδάκια , αφαιρείτε την κρούστα από το ψωμί, σπάστε τις φέτες αφήστε τις να μαλακώσουν σε ένα μπολ με γάλα. Αφήστε να ξεκουραστούν και μετά κάντε πουρέ με ένα πιρούνι. Εάν υπάρχει υπερβολική ποσότητα γάλακτος, πιέστε το ψίχα και αφαιρέστε το. Προσθέστε στο ψωμί τον κιμά, την παρμεζάνα, το αυγό και
αλατοπιπερώστε. Ζυμώστε καλά με τα χέρια σας μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Βήμα 2
Πάρτε το μείγμα και σχηματίστε με τα χέρια στρογγυλά κεφτεδάκια μεγέθους αυγού.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ροδίζουμε τα κεφτεδάκια σε όλες τις πλευρές για μερικά λεπτά.
Βήμα 4
Προσθέστε τον πολτό ντομάτας με τον πελτέ και μια πρέζα αλάτι. Ανακατέψτε καλά, καλύψτε και μαγειρέψτε για 20-25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Στα μισά του μαγειρέματος, γυρίστε τα έτσι ώστε να μαγειρευτούν ομοιόμορφα και χωρίς να κολλήσουν.
Βήμα 5
Μεταφέρετε τα κεφτεδάκια σε ένα πιάτο και σερβίρετε ζεστά.