Μπριος
Τα μπριος είναι ένα από τα τυπικά γλυκά ψωμάκια.
Αυτή την συνταγή μου το έδωσε ένας γείτονάς μου και είναι φανταστικό!
Υλικά
για τη μαγιά:
25 γρ μαγιά μπύρας
250 γρ αλεύρι
100 ml νερό
Για τη ζύμη:
5 αυγά
1 κιλό αλεύρι
250 ml γάλα
100 γρ βούτυρο
300 γρ ζάχαρη
σπόρους μαύρου γλυκάνισου για γεύση
1 αυγό για το βούρτσισμα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη μαγιά με τη μαγιά μπύρας διαλυμένη σε χλιαρό νερό και το αλεύρι.
Δημιουργήστε μια προ-ζυμη και αφήστε το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον τρεις ώρες σε ζεστό μέρος.
Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το προ-ζυμη σε ένα μπολ.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια μαλακή και λεία ζύμη.
Δημιουργήστε όσα μικρά σχήματα θέλετε (τροχοί, λουκουμάδες, πλεξούδες).
Τα αραδιάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, τα σκεπάζουμε με ένα πανί και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. (περίπου 5 ώρες).
Μόλις φουσκώσουν τα απλώνουμε σε ταψιά στρωμένα με χαρτί ψησίματος, τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και μετά τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Καλή Απόλαυση