Τα ωραιότερα Πιροσκί

Υλικά

1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1/2(μισό) ποτήρι νερό χλιαρό
1 αυγό
1 κουτάλι μαργαρίνη
1 κουτάλι ζάχαρη
1 κουτάλι αλάτι 
2 κουταλιές λαδί
1 κουτάλι βότκα
1 ξερή μαγιά
4-5 φλιτζάνια αλεύρι  μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη 
Γέμιση 
Πατάτες βρασμένες με άνηθο
ή τυρί 
ή μαρμελάδα ή οποιαδήποτε γέμιση της αρεσκείας σας         

Συνταγή

Διαλύουμε την μαγιά με το γάλα και το νερό, αφήνουμε την μαγιά να φουσκώσει. προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε (το αλεύρι θα το βάζουμε σιγά σιγά μπορεί να μην το πάρει όλο ή να πάρει και περισσότερο ανάλογα το πόσο μαλακό είναι. Αρκεί να βγει μια ζύμη μαλάκια που θα ξεκολλάει από τα χέρια).
DSC_1882Αφήνουμε την ζύμη να διπλασιάσει τον όγκο της.
DSC_1883  Κόβουμε την ζύμη σε μπαλάκια  όσο η μπάλα του γκολφ.
DSC_1886 Πατάμε τα μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε μέγεθος όσο το μικρό πιατάκι του καφέ,
DSC_1888  βάζουμε στο κέντρο την γέμιση της αρέσκειας μας, 
ενώνουμε καλά τις άκρες της ζύμης.
DSC_1893 DSC_1895 Βάζουμε στο τηγάνι αρκετό λάδι να ζεσταθεί. 
Ρίχνουμε τα πιροσκί από την μεριά της ένωσης αλλιώς θα ανοίξουν και θα βγει η γέμιση.
DSC_1900 Τα τηγανίζουμε και από τις 2 μεριές μέχρι να χρυσίσουν.
DSC_1903Βάζουμε τα πιροσκί σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε.
                       Καλή Επιτυχία!!!!!!!!! 
Η συνταγή και η εκτέλεση είναι της φίλης Μαρίνα Κοσκοσίδου                                                      

ΠΗΓΗ