Υλικά:

Για τα χόρτα:
Λαγουδοχόρτα
Ζοχοί
Αγριομάρουλα
Άγριο μάραθο
Καυκαλίθρες
Αγριόπρασα
Γούλα
Φρέσκο σπανάκι
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Για τη ζύμη:
2 φλιτζάνια χλιαρό νερό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
Λίγο αλάτι
Λίγη ζάχαρη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:

Προετοιμασία των χόρτων: Καθαρίζουμε καλά όλα τα χόρτα, τα πλένουμε με άφθονο νερό και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο με λίγο αλάτι για περίπου 5 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια. Βάζουμε από μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα των χόρτων στο κέντρο κάθε κομματιού και κλείνουμε τις άκρες σχηματίζοντας πίτες.

Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις χορτόπιτες από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε τις χορτόπιτες ζεστές ή χλιαρές.

Η Συνταγή είναι της κας Giannis Artemis Peteinarakis