Συστατικά

* ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
* 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 1 πιπεριά, χοντροκομμένη
* 1 κιλό δαμάσκηνο ντομάτες ψιλοκομμένες περίπου 4 ή 5
* 2 – 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
* Μελιτζάνες περίπου 1 – 1 ½ κιλό, κομμένη σε κομματάκια
* 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
* 1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο
* 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
* Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
* Αλάτι για γεύση
* Πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα.
2. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να καλυφθούν.
Σοτάρουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα η μελιτζάνα και να μαλακώσει. Τα ανακατεύουμε που και που να τηγανιστούν, μετά τα σκεπάζουμε για περίπου 5 λεπτά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν.
3. Ξεσκεπάζουμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τη ρίγανη και ανακατεύουμε μέχρι να μυρίσουν. Στη συνέχεια, προσθέστε την ψιλοκομμένη πιπεριά, τις ντομάτες, περισσότερη ρίγανη και λίγο αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με το γούστο σας.

4. Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί και το βαλσάμικο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 5 λεπτά περίπου
για να διαλυθούν λίγο οι ντομάτες. Κοβουμε τον βασιλικό και τον ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
5. Μπορείτε να προσθέσετε τριμμένη παρμεζάνα ή τυρί πεκορινο αλλά το φαγητό είναι νόστιμο και χωρίς. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε θρυμματισμένη φέτα.

6. Μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό, ελαφρύ γεύμα, ως επικάλυψη για ψωμί, ανακατεμένο με λίγα ζυμαρικά ή σε ομελέτα!

ΠΗΓΗ: Nellie MangoubiMEDITERRANEAN COOKING