Σήμερα για μεσημεριανό γεύμα θα έχουμε αυτό το κλασικό καλοκαιρινό πιάτο. Τηγανητές μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας, παρέα με ντοματοσαλάτα με κόκκινο κρεμμύδι και μαϊντανό.

Υλικά

2 μεγάλες μελιτζάνες
6 μέτριες ντομάτες
1 κόκκινη πιπεριά
μερικές σκελίδες σκόρδο.
αλάτι, καγιέν και μαϊντανό

Εκτέλεση

Έπλυνα τις μελιτζάνες και τις ξεφλούδισα όχι ολόκληρες, τις έκοψα κατά μήκος, τις αλάτισα και τις άφησα να στραγγίξουν.
Έτριψα στον χοντρό τρίφτη τις ντομάτες. Επίσης έκοψα σε λωρίδες μια κόκκινη πιπεριά και μερικές σκελίδες σκόρδο.
Τηγάνισα τις μελιτζάνες και τις έβαλα σε χαρτί κουζίνας.
Στη συνέχεια τηγάνισα ελαφρά την κόκκινη πιπεριά πρόσθεσα τις ντομάτες και ανακάτεψα μέχρι να εξατμιστεί το νερό τους, πρόσθεσα το σκόρδο,
αλάδωσα με λίγο αλάτι, καγιέν και μαϊντανό. Ξεχωριστά έφτιαξα κόκκινο κρεμμύδι με μαϊντανό.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Marta Boqdgiqan

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τηγανιτές μελιτζάνες και πιπεριές στη κατσαρόλα με σάλτσα ντομάτας

Υλικά

7 μέτριες μελιτζάνες
4 πιπεριές κέρατα
5 ώριμες μέτριες ντομάτες
μισό κουτάκι ντοματάκια κονκασέ
5 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
δυόσμο

Εκτέλεση

Βάζουμε όρθια τη μελιτζάνα και την κόβουμε φέτες χωρίς το μαχαίρι να πάει μέχρι κάτω, την γυρίζουμε και την κόβουμε και απ την άλλη πλευρά ώστε να σχηματιστούν μπαστουνάκια.

Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε 1 ώρα στο σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους. Αλέθουμε τις ντομάτες στο μούλτι και τις ρίχνουμε στη κατσαρόλα.
Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό,λίγο λάδι,το κονκασέ,τις σκελίδες σκόρδου κομμένες κομματάκια,τη ζάχαρη, αλάτι ,πιπέρι κατά βούληση,τον δυόσμο και βράζουμε τη σάλτσα μας για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Πιέζουμε την κάθε μια μελιτζάνα πριν την τηγανίσουμε να φύγουν όλα τα υγρά.Τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες και τις πιπεριές ολόκληρες και στη συνέχεια τις τοποθετούμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.Μαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.Αν θέλουμε στο τέλος μπορούμε να προσθέσουμε λίγη τριμμένη φέτα!

 

Καλή σας όρεξη!!!

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό ψητό στο φούρνο με πατάτες και μπύρα
Επόμενο άρθροΓλυκό του κουταλιού Πορτοκάλι