Τηγανιά με Συκωτάκια Κοτόπουλου
Συστατικά
800γρ – 1 κιλό εντόσθια και συκωτάκια κοτόπουλου (ή κουνέλι- αρνι – μοσχάρι)
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 φύλλα δάφνης
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι για γεύση.
πιπέρι όσο χρειάζεται.
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
Μέθοδος
Πρώτα από όλα ελέγξτε προσεκτικά για να αφαιρέσετε τυχόν εσωτερικά υπολείμματα, κόψτε τα σε δύο – τρία κομμάτια και πλύνετέ τους προσεκτικά σε τρεχούμενο νερό, ελέγξτε επίσης τα συκώτια, σε περίπτωση που υπήρχαν υπολείμματα χολής ή ακόμα και ο χοληδόχος σάκος, πρέπει να εξαφανίζονται τελείως καθώς είναι πολύ πικρά, τα πλένουμε καλά.
Παίρνουμε ένα τηγάνι στο οποίο θα ζεστάνουμε το λάδι και αφήνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες να αναμειθεί με τη δάφνη όταν το κρεμμύδι έχει μαραθεί καλά, προσθέτουμε τα εντόσθια του κοτόπουλου που θα έχουμε καλά στραγγισμένα και
τα αφήνουμε να ροδίσουν καλά.
Θα πάρει λίγο χρόνο, γιατί περιέχουν αρκετό νερό.
Όταν ροδίσουν καλά τα εντόσθια, αλατοπιπερώνουμε και τα σβήνουμε με το κρασί.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί τελείως το κρασί.
Φυσικά τα εντόσθια θα είναι ακόμα λίγο σκληρά, συνεχίζουμε προσθέτοντας λίγο νερό μέχρι να αποκτήσουν τη σωστή σύσταση, πρακτικά όταν τα τρυπάμε με ένα πιρούνι δεν θα έχουν αντίσταση.
Ανακατεύουμε καλά τη σάλτσα που θα έχει δημιουργηθεί, τσεκάρουμε αλατοπίπερο και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό αν θέλουμε και εδώ που τα λέμε, τα εντόσθια με τα συκωτάκια μας είναι έτοιμα.
Καλή Απόλαυση