Τα τηγανητέλια, γνωστά και ως κολοκυθοανθοί, είναι ένας λαχταριστός μεζές με καταγωγή από τη Λέσβο, αλλά αγαπημένος σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για τα άνθη της κολοκυθιάς  με ένα μείγμα από μυρωδικά και κολοκύθι, πριν βουτηχτούν σε έναν ελαφρύ χυλό και τηγανιστούν σε καυτό λάδι.

Υλικά:

1 κιλό άνθη από κολοκύθια,
1 κρεμμύδι ξερό,
μάραθο,
άνηθο,
μαϊντανό,
4 κρεμμύδια φρέσκα,
αλάτι,
πιπέρι και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Εκτέλεση:

Τα πλένουμε και τα ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ όλα μαζί. Βάζουμε μισό κιλό φαρίνα και πλάθουμε μέχρι να γίνουν χυλός όχι πολύ σφικτός. Με ένα κουτάλι της σούπας τους ρίχνουμε σε καυτό λάδι και τους τηγανίζουμε.

H Συνταγή είναι της κας Βαρβάρας και την βρήκαμε στην σελίδα ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ- LESVOSKITCHEN

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σαγανάκι τυριού με τραγανό φύλλο

Σαγανάκι τυριού με τραγανό φύλλο

Το σαγανάκι του τυριού, είναι ένα καταπληκτικό ορεκτικό με τραγανό φύλλο, λιωμένες φέτες τυριού, και στύψιμο φρέσκου λεμονιού.
Αυτή η συνταγή είναι τόσο εύκολη στην παρασκευή της, σε λιγότερο από 5 λεπτά, αλλά θεωρείται μια από τις πιο νόστιμες απολαύσεις.

Για αυτή τη συνταγή θα χρειαστούμε:

Υλικά

1/2 κιλό τυρί πεκορίνο κομμένο σε φέτες πάχους 1 εκ
Ζύμη για ψήσιμο
1 λεμόνι
50 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τις φέτες του τυριού στα φύλλα του φύλλου και διπλώνουμε σε μορφή φακέλου.
Αλείφουμε ελαφρά το τηγάνι με ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Τοποθετούμε το φάκελο με τις άκρες προς τα κάτω και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα και στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
Βγάζουμε από το τηγάνι, όσο είναι ζεστό, στύβουμε το χυμό λεμονιού και το τρώμε όσο λιώνει.
Σε αυτή τη συνταγή τυλιγω το τυρί πεκορίνο με ζαμπόν, προσούτο δίνοντας σε αυτό το ορεκτικό μια εκπληκτική πινελιά ανάμεσα στην ελληνική και την ιταλική κουζίνα

Προηγούμενο άρθροΑυθεντική Κολοκυθόπιτα Μεσοτόπου Μυτιλήνης
Επόμενο άρθροΚεκάκια Καλαμποκιού… ένα υπέροχο σνακ για όλες τις ώρες