Συστατικά

4 πατάτες μεσαίες

4 σκελίδες σκόρδου

4 κουταλιές της σούπας από αλατισμένο βούτυρο

1 φλιτζάνι ζεστό γάλα

Αλάτι και πιπέρι 

1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι

1 φλιτζάνι τριμμένο καπνιστό τυρί Μετσοβόνε(καπνιστό Gouda είναι επίσης καλό)

1 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη

1 αυγό χτυπητό με 2-3 κουταλιές της σούπας γάλα

1/2 φλυτζάνι Σιμιγδάλι καλαμποκιού

φυτικό λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια και τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα με νερό της βρύσης και ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδου. Αφήστε να βράσει και ρίξτε ελαφρά αλάτι. Αφήστε να σιγοβράσει μέχρις ότου οι πατάτες να είναι μαλακές. Στραγγίστε καλά και επιστρέψτε τις πατάτες (και το σκόρδο) πίσω στην κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο και πολτοποιήστε  τα όλα μαζί και σταδιακά προσθέστε το γάλα μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή ομογενοποίηση και στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμυδάκι, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε τις πολτοποιημένες πατάτες να κρυώσουν ή τοποθετήστε το στο ψυγείο για να κρυώσει πιο γρήγορα.
Όταν ο πολτός έχει κρυώσει, προσθέστε το τριμμένο καπνιστό Μετσοβόνε  και ανακατέψτε καλά. Σχηματίζουμε τις πατάτες σε μπάλες και τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Ανακατέψτε το αυγό και το γάλα σας σε ένα μικρό μπολ και γεμίστε ένα πιάτο με το καλαμποκάλευρο. Επικαλύψτε τα κροκέτα σας με αυγό, στη συνέχεια, κυλήστε στο καλαμποκάκευρο.
Τοποθετήστε ένα βαθύ τηγάνι στην φωτιά σε μέτρια υψηλή-θερμότητα και προσθέστε λαδι σε αυτό 2 εκ. Όταν το λάδι κάψει, προσθέστε τις κροκέτες και τηγανίστε μέχρι να χρυσίσουν (εάν χρειάζεται, τηγανίστε σε παρτίδες). Μεταφέρετε σε ένα πιάτο με χαρτί στρωμένο για να πάρετε την υπερβολική ποσότητα λαδιού, στη συνέχεια μεταφέρετε σε μια πιατέλα ή σε μικρότερα πιάτα σαν ορεκτικό , σερβίρονται ζεστά. *

 

Προηγούμενο άρθροΞινή Κρέμα (sour cream)
Επόμενο άρθροΠιρόγες στο λάδι ..είναι πεντανόστιμες