Τονοσαλάτα Ρυζιού
Συστατικά
– 350 γρ. (1 και 3/4 φλιτζάνια) ρυζιού
– 350 γρ. Κονσερβοποιημένου τόνου (3 x 170 γρ. Κουτιά) σε φυτικό λάδι ή σε νερό
– 1 κόκκινο κρεμμύδι
– 1 κόκκινη πιπεριά
– 450 γρ. (3 και 1/2 φλιτζάνι) κατεψυγμένο αρακά
– 220 γρ. (1 και 1/3 φλιτζάνι) κονσερβοποιημένο γλυκό καλαμπόκι (βάρος στραγγισμένο)
– 400 γρ. ντοματίνια
– 150 γρ. (1 φλιτζάνι) ελιές
– 1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
– Αλάτι και πιπέρι
– λάδι και χυμό λεμονιού για γεύση
Πώς να κάνετε τη τονοσαλάτα
Ξεπλύνετε το ρύζι και τοποθετήστε το σε μία κατσαρόλα μαζί με 4 φορές περισσότερο νερό. Προσθέστε αλάτι και τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Βράστε και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
Στραγγίστε το ρύζι και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Αφήστε να στραγγίξει για λίγα λεπτά.
Εν τω μεταξύ μαγειρέψτε τον αρακά.
Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό, προσθέστε αλάτι και βράστε. Ρίξτε τον αρακά σιγοβράστε αφου τον σκεπάσετε με ένα καπάκι και μαγειρέψτε μέχρι να βράσει. Στραγγίστε τον και αφήστε να κρυώσει. Αν βιάζεστε, μπορείτε να ξεπλύνετε με κρύο νερό.
Στιψτε τον τόνο με τα χέρια σας να φύγουν τα υγρά .
Πώς να στήσετε τη σαλάτα τόνου
Τοποθετήστε το ρύζι σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας. Προσθέστε τον αρακά, τις ελιές και το γλυκό καλαμπόκι (στραγγισμένο).
Προσθέστε στραγγισμένο τόνο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ντοματίνια κομμένα σε μισά και κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρές λωρίδες.
Ρίξτε αλάτι, πιπέρι, λάδι και χυμό λεμονιού και να ανακατέψετε καλά.
Προσθέστε ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατέψτε καλά.
Μπορείτε να σερβίρετε αυτή τη νόστιμη σαλάτα τόνου αμέσως ή μπορείτε να τη βάλετε για περίπου 30 λεπτά για να επιτρέψετε τις γεύσεις να συνδυαστούν.
Photo: skinnytaste.com