Με μία Τούρτα αμυγδάλου είναι βέβαιο ότι θα κατακτήσετε μικρούς και μεγάλους που θα καθίσουν στο γιορτινό τραπέζι
Υλικά
1 παντεσπάνι τριών στρωσεων,
2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικης,
1 κουτάκι σαντιγί φυτική η κρέμα γάλακτος 500 γραμμαρίων,
800 γρμ φρέσκο γάλα,
αμύγδαλο φιλε ελαφρώς ψημένο 100 γραμμάρια
για το σιρόπι
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
λίγη εσάνς αμυγδάλου η λικέρ πικραμυγδαλο ένα μικρό σφηνακι!
Εκτέλεση
Για αρχή βράζουμε για 5 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι,και αφού βάλουμε την μια στρώση παντεσπάνι σε μια πιατέλα, και σιρόπιαζουμε ελαφρώς!
Χτυπάμε πρώτα τις κρέμες ζαχαροπλαστικης με το γάλα όπως γράφει στη συσκευασία και στρώνουμε την μισή ποσότητα επάνω στο πρώτο παντεσπάνι,βάζουμε το δεύτερο, σιροπιαζουμε πάλι και στρώνουμε την άλλη μισή κρέμα!
Τέλος βάζουμε και το τρίτο παντεσπάνι και ξανά σιροπιαζουμε !Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να πήξει καλά,και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της τούρτας με μια σπάτουλα,και ρίχνουμε πρώτα γύρω γύρω στα τοιχώματα λίγο αμυγδαλακι, και μετά επάνω στην επιφάνεια!Γαρνίρουμε με λίγη σαντιγί που έχουμε κρατήσει!
Η κρέμα γάλακτος θέλει μέσα λίγη άχνη,η φυτική δεν χρειάζεται!
Καλη Επιτυχία
Η Συνταγή είναι της Aggelika Gougousidou