Υλικά

Στρώση Κεράσι:
500 γρ. Αποφλοιωμένα κεράσια
600 ml νερού
150 γραμμάρια σιμιγδάλι
180 g ζάχαρης

Κίτρινη κρέμα:
2 φακελακια πουτίγκα βανίλιας γιωτης
3 κουταλιές ζάχαρη
750 ml γάλακτος
2 φακ ζαχαρη βανίλιας
250 g μαργαρίνης
200 g ζάχαρης άχνη
περίπου 150 γραμμάρια μπισκότων για τη βάση
Σαντιγι Γκαρνι

Εκτέλεση

Στρώση Κεράσι
1. Βράζουμε νερό.
2. Προσθέστε σιμιγδάλι και συνεχίστε το μαγείρεμα.
3. Τέλος προσθέστε τα κεράσια με τη ζάχαρη, αφήστε το να ψηθεί για άλλα 1-2 λεπτά και μετά αφαιρέστε από τη φωτιά.


4. Τοποθετήστε τα μπισκότα στο κάτω μέρος της φόρμας (διαστάσεις 23 x 32 cm).


5. Όταν αφαιρείτε τα κεράσια από τη φωτιά μπορείτε να ρίξετε αμέσως πάνω από τα μπισκότα.
6. Αφήστε να κρυώσει.

Κρέμα Πουτιγκα
1. Ανακατέψτε πουτίγκα με ζάχαρη και ζάχαρη βανίλιας και λιγο γάλα. Βάλτε το υπόλοιπο γάλα σε μια
κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ριξτε το μειγμα με το αλεύρι και ανακατευετε μέχρι να πηξη η κρέμα
Σκεπάστε την με μια μεμβράνη. Αφήστε να κρυώσει.
2. Χτυπήστε σε ένα μπολ τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου με την ζάχαρη άχνη να αφρατεψει.
4. Συνδυάστε τη μαργαρίνη και την κρέμα πουτίγκα, και χτυπήστε καλά.


5. Απλώστε την κρέμα πάνω στο κεράσι.


6. Καλύψτε με σαντιγί γκαρνι.


7. Αφήστε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜαλακά κουλουράκια με γλυκάνισο (Ταραλι)
Επόμενο άρθροΑξεπέραστο ορεκτικό με κιμά και μανιτάρια