Υλικά:

1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκό
1 ποτήρι ζάχαρη
2 ποτήρια αμύγδαλα καβουρδισμένα και τριμμένα
2 ποτήρια καρύδια καβουρδισμένα και τριμμένα
1/2 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
6 αυγά
2 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
1 φακελάκι baking powder
Λίγο λικέρ (προαιρετικά)

Για το σιρόπι:

3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
Λίγο χυμό λεμονιού
1 κουτάλι γλυκόζη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το λεμόνι και τη γλυκόζη. Βράζουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

για την Γέμιση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τη φρυγανιά,
το baking powder και το λικέρ (αν χρησιμοποιήσετε). Ανακατεύουμε καλά με μια σπατουλα.

Στρώνουμε 7 φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ένα προς ένα και αφήνοντας τις άκρες τους να εξέχουν από το ταψί.
Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και γυρίζουμε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα, βουτυρώνοντας καλά τις άκρες τους.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα, βουτυρώνοντάς πάλι ένα προς ένα και κόβοντας ό,τι εξέχει.

Χαράζουμε την επιφάνεια του γλυκού σε ρόμβους ή τετράγωνα. Ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Αφού βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο, το περιχύνουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να απορροφηθεί καλά το σιρόπι.

Γλυκό Κοπεγχάγη
Γλυκό Κοπεγχάγη

Η Συνταγή είναι της κας Βασω Τσαουσιδου

Προηγούμενο άρθροΡαβανί με Ινδοκάρυδο Μια κλασική συνταγή, βήμα-βήμα!
Επόμενο άρθροΚαταπληκτικά μπισκότα…Πολύ εύκολα αν έχετε μπουκαλάκι από νερό στο σπίτι!!