❤️ Τυροκούλουρα με γεύση λεμονιού❤️

Αυτά τα ψωμάκια είναι υπέροχα μαλακά, αφράτα και με σιρόπι άχνης, αυτό που μου αρέσει περισσότερο. Ιδανικό για πρωινό με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ, καθώς και για επιδόρπιο.

Συστατικά:

Ζύμη:
-330 g αλεύρι σίτου
-150 ml γάλακτος
-25 g μαγιά
-40 γραμμάρια ζάχαρης
-50 γραμ Λιωμένο βούτυρο
-1 αυγό
– άκρη μαχαιριού αλατι

Γέμιση
-250 g τυρί cottage ή ανθότυρο με λιπαρά
-1 κρόκος αυγού
-1 φακ ζάχαρη βανίλιας
-2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
– ξύσμα λεμονιού
Επί πλέον:
-1 αυγό, για επάλλειψη

Εκτέλεση:

1. Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα 50 βαθμούς, συνδυάζουμε με τη μαγιά και τη ζάχαρη. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ζάχαρη, ανακατέψτε. Αφήστε για 15-20 λεπτά για να φουσκώσει.
2. Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι, αυγό, λιωμένο βούτυρο, αλάτι και μαγιά στο μπολ. Ζυμώνουμε καλά τη ζύμη μέχρι να βγει από το χέρι. Αφήστε στην άκρη για ν φουσκώσει (πρέπει να διπλασιαστεί σε όγκο).
3. Ανακατέψτε το τυρί μαζί με τον κρόκο, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.
4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° c πάνω και κάτω.

Διαμορφώστε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα. Απλώστε την γέμιση του τυριού σε ολόκληρη την επιφάνεια, διπλώστε τη ζύμη προς το κέντρο σε 3 μέρη, πιέζοντας ελαφρά και εξομαλύνοντας την επιφάνεια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κόβουμε τη ζύμη στη μέση, και πάλι στη μέση μέχρι να βγουν 8 κουλούρια. Στρίψτε τα ψωμάκια αρκετές φορές και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί επενδυμένο με χαρτί ψησίματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε τους στην άκρη για περίπου 15 λεπτά για να φουσκώσουν. Στη συνέχεια, αλείφετε τα ψωμάκια με χτυπημένο αυγό και τα βάζετε στον προ θερμασμένο φούρνο στους 180 ° c για περίπου 15-20 λεπτά.
Για απο πάνω έφτιαξα ένα μείγμα ζάχαρης άχνη και νερού.

καλή όρεξη, αγαπητές-οι μου! 🥰