Τυροψωμάκια με ανθότυρο και μέλι

Συστατικά:

850 γρ αλεύρι
Μισό μπέικιν πάουντερ
40 γρ μαγιά
500 ml χλιαρό γάλα
100 ml λάδι
2 αυγα
400 γραμμάρια τυρί cottage
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
Σπόροι σουσαμιού και λιναριού
Μέλι

Παρασκευή:

Ανακατεύουμε τη μαγιά, προσθέτουμε ζάχαρη και λίγο γάλα και λίγο αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.
Ρίξτε το μισό μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι και ανακατέψτε. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη μαγιά και το λάδι που έχουμε προσθέσει και ζυμώνουμε. Αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσει.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 1 εκ. Και κόβουμε σε κύκλους με ένα ποτήρι. Κάντε μια εσοχή στη μέση των κύκλων με ένα μικρό ποτήρι. Βάλτε τη γέμιση στην εσοχή. Η γέμιση γίνεται χτυπώντας τα ασπράδια με το τυρί.
Στρώνουμε τα ψωμάκια σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και αλειφουμε με κρόκο αυγού. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και λιναρόσπορο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Βγάζουμε και σερβίρουμε σκέτα ή με λίγο μέλι

Καλή Συνέχεια

Προηγούμενο άρθροΜπαστουνάκια τυριού
Επόμενο άρθροΗ πιο εύκολη μουσταλευρια (παλουζε)