Υγρό κέικ σοκολάτας
Υλικά
Για την τούρτα:
3 αυγά
180 γρ ζάχαρη
300 ml φρέσκο γάλα
100 ml λάδι
200 γρ αλεύρι
1 φλιτζάνι μπέικιν πάουντερ
1 πακέτο ζάχαρη βανίλια
3 κουταλιές της σούπας κακάο
Σάλτσα σοκολάτας / γέμιση:
250 ml φρέσκο γάλα
50 γρ βούτυρο
100 γρ ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κακάο
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε το λάδι και το γάλα και χτυπάμε ξανά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα στεγνά υλικά και χτυπάμε ξανά καλά.
Αδειάζουμε τη ζύμη του κέικ σε μια λαδόκολλα και ψήνουμε για 25/30 λεπτά στους 180*.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη σάλτσα σοκολάτας βάζοντας όλα τα προϊόντα σε ένα κατσαρολάκι και στο μάτι μέχρι να πάρει βράση, και αποσύρουμε από τη φωτιά. Όταν κρυώσει το κέικ το κόβουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε το κέικ που έχει
κρυώσει με ζεστή σάλτσα /όχι καυτή/. Διακοσμούμε κατά επιλογή.
Καλή Απόλαυση..