Συστατικά:

150 ml χλιαρό γάλα
1,5 κσ ζάχαρης
1 κσ αλεύρι
20 g Μαγιά
1 κγ ρακί
1,5 κσ λαδι
1 κρόκο αυγού
περίπου 300 γραμμάρια αλεύρι
πρέζα αλάτι
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας

Παρασκευή:
Βάλτε την μαγιά με το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη και λίγο αλεύρι. Περιμένετε να ενεργοποιηθεί. Χρησιμοποιώ ένα κατσαρολάκι το οποίο θερμαίνω λίγο πάνω στο μάτι και ενεργοποιείται σε χρόνο μηδέν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μαγιά σε ένα κατάλληλο δοχείο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι όσο χρειάζεται μέχρι να πάρετε μια ωραία μη κολλώδη ζύμη.
Αφήστε τη ζύμη σε ένα ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου.

Στη συνέχεια, ανοίξτε τεντώνοντας μια κρούστα με πάχος περίπου 1 cm και χρησιμοποιώντας μία κούπα, κόψτε τους κύκλους και με ένα μικρό ποτηράκι για  ρακί, κάντε τις μικρότερες τρύπες στο κέντρο. Χρησιμοποίησα ένα καπάκι για να κόψω τους μικρούς κύκλους. Ανακατέψτε ξανά την υπόλοιπη ζύμη και πάλι κάντε ντόνατς στο επιθυμητό σχήμα.


Σκεπάστε τα ντόνατς με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε να φουσκώσουν για περίπου 30 λεπτά.

Στη συνέχεια, τηγανίζουμε σε λάδι στη μεσαία θερμοκρασία και στις δύο πλευρές.

Όταν τηγανιστούν, βάλτε σε μία χαρτοπετσέτα για να απορροφήσει την περίσσεια λαδιού.


Πασπαλίστε με μέλι, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη άχνη, γλάσσο σοκολάτας ή όπως επιθυμείτε.

Προηγούμενο άρθροΨητό Αρνάκι στην κατσαρόλα
Επόμενο άρθροΤαραμοκεφτέδες με σπανάκι φούρνου