Μπισκότα Καρύδας
Συστατικά
3 ασπράδια αυγών
¾ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
2 ½ φλιτζάνια νυφάδες καρύδας, χωρισμένη
¼ φλιτζάνι αλεύρι ψησίματος (χωρίς γλουτένη)
Κερασάκια γλασε
Οδηγίες
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 135 βαθμούς C. Στρώστε 2 ταψιά με χαρτί ψησίματος.
Βήμα 2
Χτυπάμε τα ασπράδια και τη ζάχαρη σε μεγάλο μπολ μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν κρεμώδη, περίπου 2 λεπτά. Ανακατέψτε 2 φλιτζάνια τριμμένη καρύδα και αλεύρι αργά στο μείγμα μέχρι να συνδυαστούν σε μια ζύμη.
Βήμα 3
Διαμορφώστε τη ζύμη σε μπάλες μεγέθους καρυδιού. Γυρίστε τα μέσα στην υπόλοιπη τεμαχισμένη καρύδα και τοποθετήστε 2 εκ σε απόσταση στο ταψί και πιέστε από πάνω τα κερασάκια κομμένα στην μέση.
Βήμα 4
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να γίνει λίγο χρυσό, περίπου 30 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν στο ταψί για 1 λεπτό πριν αφαιρέσετε σε ένα συρμάτινο ράφι για να κρυώσει εντελώς.
Καλή Επιτυχία