Δείτε Επίσης: Φανουρόπιτα με σταφίδες | Φανουρόπιτα της Σπεράντζας Βρανά
Φανουρόπιτα
Συστατικά:
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλα
1 κουταλιά γαρύφαλλο
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού ανθρακική σόδα
½ κιλό αλεύρι
1 ποτήρι νερό
Λάδι για το ταψί
Σουσάμι για το πασπαλισμα
Λευκά αμύγδαλα (προαιρετικά)
Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Οδηγίες:
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το χυμό πορτοκάλι, το λάδι, το κρασί, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη σόδα, τo μπεικιν παουντερ, το αλεύρι και το νερό, έως ότου το μείγμα είναι αρκετά λείο. Λαδώστε ένα ταψί με μια βούρτσα και απλώστε το σουσάμι στην επιφάνειά του. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζουμε με σουσάμι και όσα αμύγδαλα θέλετε. Ψήστε το στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
Μόλις το κέικ είναι αρκετά κρύο, κόψτε το σε 40 μικρά κομμάτια σύμφωνα με την παράδοση. Πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη αν θέλετε.
Δείτε Επίσης: Φανουρόπιτα με σταφίδες | Φανουρόπιτα της Σπεράντζας Βρανά
ΠΗΓΗ: https://www.monastiriaka.gr/