Αυτή η συνταγή συνδυάζει την απαλή γεύση του κοτόπουλου με την πλούσια γεύση των μανιταριών πορτσίνι και τη φρεσκάδα της κρέμας μαϊντανού Η κρέμα μαϊντανού και ο κόλιανδρος ολοκληρώνουν την γευστική παλέτα.

Υλικά:

Για το κοτόπουλο και τα μανιτάρια:
Φιλέτο στηθος κοτόπουλου
Μανιτάρια πορτσίνι
Αλεύρι
Σκόρδο
Ελαιόλαδο

Για την κρέμα μαϊντανού:
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Μουστάρδα
Τυρί κρέμα
Κρέμα γάλακτος
Κρεμμύδι τριμμένο
Κόλιανδρος σε σκόνη
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Αρχικά κόβω το στήθος σε φιλέτα. Τα πέρασα ελαφρά σε αλεύρι και τα έβαλα σε ένα τηγάνι με σκόρδο και καυτό λάδι για περίπου 2 λεπτά. Πήρα ένα άλλο βαθυ τηγανι όπου έβαλα τα μανιτάρια πορτσίνι με λάδι, σκόρδο και κρέμα μαϊντανού. Στο τέλος του μαγειρέματος έβαλα τα μανιτάρια πορτσίνι στο τηγάνι με τα φιλέτα κοτόπουλου και τα ανακάτεψα όλα μαζί.

Η κρέμα μαϊντανού προσθέτει μια ιδιαίτερη νότα φρεσκάδας και αρώματος!!!

Κρέμα μαϊντανού:

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τον μαϊντανό, τη μουστάρδα, το τυρί κρέμα, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι.
Σταδιακά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή και απαλή κρέμα.

Συνοδεύεται υπέροχα με:

ρύζι
πατάτες πουρέ

Saratea Toto’