Ψητός Μπακαλιάρος με λεμόνι και σκόρδο

Φιλέτα μπακαλιάρου ψημένα στο φούρνο με λίγα μπαχαρικά και ένα μείγμα από σάλτσα λεμονιού και σκόρδο. Ένα τέλειο, γρήγορο, υγιεινό φαγητό για τις πιο πολυάσχολες κυριες, έτοιμο σε 30 λεπτά!

Συστατικά 🛒

5 φιλέτα μπακαλιάρου, φρέσκα ή κατεψυγμένα
Φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός για γαρνιτούρα

Αλεύρι: 1/3 φλιτζανιού απλό αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας τριμμένος κόλιανδρος
3/4 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα
3/4 κ.γ. κύμινο αλεσμένο
1/2 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
1/2 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη
Αλάτι και πιπέρι

Σάλτσα λεμονιού:
5 κουταλιές της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Μέθοδος:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
Σε ένα ρηχό μπολ αναμειγνύετε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το λιωμένο βούτυρο.
Σε ένα άλλο ρηχό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και τα καρυκεύματα.
Σκουπίστε τα ψάρια με χαρτί κουζίνας. Βουτήξτε το ψάρι στη σάλτσα λεμονιού και στη συνέχεια στο μείγμα αλευριού.

Αποτινάξτε το περιττό αλεύρι. Κρατήστε τη σάλτσα λεμονιού για αργότερα και προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τσιγαρίζετε το ψάρι και
από τις δύο πλευρές, αλλά δεν το ψήνετε εντελώς. Μεταφέρετε τα ψάρια σε ένα ταψί. Περιχύστε τα φιλέτα ψαριού με την
υπόλοιπη σάλτσα λεμονιού.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να ψηθεί πλήρως.
Γαρνίρετε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.
Καλή όρεξη! 😊

H συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ψητός Μπακαλιάρος με λεμόνι και σκόρδο

Φιλέτα μπακαλιάρου ψημένα στο φούρνο

Φιλέτα μπακαλιάρου ψημένα στο φούρνο με λίγα μπαχαρικά και ένα μείγμα από σάλτσα λεμονιού και σκόρδο. Ένα τέλειο, γρήγορο, υγιεινό φαγητό για τις πιο πολυάσχολες κυριες, έτοιμο σε 30 λεπτά!

Συστατικά 🛒

5 φιλέτα μπακαλιάρου, φρέσκα ή κατεψυγμένα
Φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός για γαρνιτούρα

Αλεύρι: 1/3 φλιτζανιού απλό αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας τριμμένος κόλιανδρος
3/4 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα
3/4 κ.γ. κύμινο αλεσμένο
1/2 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
1/2 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη
Αλάτι και πιπέρι

Σάλτσα λεμονιού:
5 κουταλιές της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Μέθοδος:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
Σε ένα ρηχό μπολ αναμειγνύετε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το λιωμένο βούτυρο.
Σε ένα άλλο ρηχό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και τα καρυκεύματα.
Σκουπίστε τα ψάρια με χαρτί κουζίνας. Βουτήξτε το ψάρι στη σάλτσα λεμονιού και στη συνέχεια στο μείγμα αλευριού.

Αποτινάξτε το περιττό αλεύρι. Κρατήστε τη σάλτσα λεμονιού για αργότερα και προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τσιγαρίζετε το ψάρι και
από τις δύο πλευρές, αλλά δεν το ψήνετε εντελώς. Μεταφέρετε τα ψάρια σε ένα ταψί. Περιχύστε τα φιλέτα ψαριού με την
υπόλοιπη σάλτσα λεμονιού.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να ψηθεί πλήρως.
Γαρνίρετε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.
Καλή όρεξη! 😊

H συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen