Φρεσκοψημένα Αμυγδαλωτα…..

**Χρησιμοποίησα ποτήρι 285 ml. Έκανα μόνο το 1/3 της συνταγής…😘😘
Χρησιμοποίησα μαρμελάδα φράουλα και ξύσμα πορτοκαλιού αντί για μαρμελάδα βερίκοκο και άρωμα αμυγδάλου…😘😘

Υλικά..🙂🙂🙂

6 ασπράδια αυγών
6 φλιτζάνια Αμύγδαλο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 4 φλιτζάνια με φλυδα και 2 φλιτζάνια χωρίς)
2 φλιτζάνια ψιλή ζαχαρη
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη βανίλια
4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο ζεστή
2 κουταλιές της σούπας απόσταγμα αμυγδάλου
Αμύγδαλα σε νιφάδες για περιτύλιξη.. προαιρετικά ή μπορείτε να το γλασαρετε με κεράσι ή αμύγδαλο ή να αφήσετε σκέτο…

Εκτέλεση

*Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά σε ένα μπολ
*Χτυπάμε το ασπράδι μέχρι να σχηματιστούν μυτερες κορυφές και μετά προσθέτουμε τη μαρμελάδα και το άρωμα αμυγδάλου
*Προσθέτουμε τα ξηρά υλικά και ανακατεύουμε να ενωθούν
*Χρησιμοποιήστε μια κουταλιά της σούπας ή ένα κουταλάκι του γλυκού γεμάτο μείγμα, πλαθετε σε μπάλα και στη συνέχεια ρίξτε σε νιφάδες αμύγδαλα ή αφήστε το σκέτο…

Βουτήξτε το κουτάλι σας σε νερό, ώστε το μείγμα να κολλήσει στο κουτάλι…****
Τοποθετούμε το μπισκότο σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος
Θερμοκρασία φούρνου 140c Ανεμιστήρας αερίου ….
Ψήνουμε μεχρι να ροδίσουν

Καλή Απόαλαυση

Μπορειτε να κανετε και σε μικρότερες δόσεις

Nikki Anan