Υλικά

για περίπου 40 κομμάτια.

22 φύλλα κρούστας.
250 γρ βούτυρο αγελάδας, λιωμένο.
700 γρ αμύγδαλα τριμμένα σε ψιλά κομμάτια.
60 γρ φρυγανιά τριμμένη.
1 κ.γ. κανέλα σκόνη

Για το σιρόπι
2 κιλά ζάχαρη
1 λίτρο νερό
1 ξυλάκι κανέλας ή ένα σφηνάκι ροδόσταμο.

Παρασκευή.

Ετοιμάζουμε από το προηγούμενο βράδυ το σιρόπι για τα μασουράκια βράζοντας σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και την κανέλα αν τη βάλουμε για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού ή μέχρι να δέσει το σιρόπι. Αν χρησιμοποιήσουμε αντί κανέλας ροδόσταμο , το ρίχνουμε αφού αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά.
Αφήνουμε το σιρόπι σκεπασμένο στην άκρη να κρυώσει.
Την επόμενη ανακατεύομε σε ένα μπολ τα τριμμένα αμύγδαλα με την φρυγανιά και την κανέλα.

Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο και το βουτυρώνουμε κι αυτό. Από πάνω στρώνουμε ένα δεύτερο φύλλο και το βουτυρώνουμε κι αυτό.
Στην άκρη των φύλλων, παράλληλα προς την μεγάλη πλευρά τους , απλώνουμε μια γραμμή από τη γέμιση αμυγδάλου πέρα ως πέρα και τυλίγουμε τα φύλλα γύρω από τη γέμιση σε σφιχτό ρολό μασουράκι.

Το μεταφέρουμε σε ένα καλά βουτηρωμένο ταψί.
Φτιάχνουμε με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα ρολά και αφού τα μεταφέρουμε όλα στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο, κόβουμε το καθένα στα τέσσερα.
Τα αλείφουμε από πάνω με βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ο C μέχρι μία ώρα.
Μόλις βγάλουμε τα μασουράκια τα περιχύνουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε. Εάν δεν θέλουμε να τα σιροπιάσουμε μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.

Έτοιμα τα μασουράκια μας.

Καλή επιτυχία.

Για το mymoschato.gr

Τασσώ Γαΐλα.

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.