Χοιρινά σουβλάκια με σάλτσα πορτοκάλι
Υλικά
Περίπου 700 γραμμάρια χοιρινής σπάλας.
Κρασί – ένα φλιτζάνι τσαγιού.
Μπαχαρικά: αλάτι, λευκό πιπέρι, κάρδαμο και μοσχοκάρυδο.
Λάδι
Μια μικρή εξήγηση: Έκοψα τη χοιρινή σπάλα σε κύβους – πλατύ, τα περιέλουσα με το κρασί και την καρύκευσα με μπαχαρικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια πολύ ευχάριστη μαρινάδα, στην οποία το κρέας έμεινε όλη τη νύχτα.
Για τη σάλτσα:
Μάνγκο – 1 τεμ.
1 κεφαλή τζίντζερ μεσαίου μεγέθους.
½ φλιτζάνι τσαγιού χυμός πορτοκαλιού.
¼ φλιτζάνι τσαγιού νερό.
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Βούτυρο – ½ μικρή συσκευασία (125 g)
Μερικές σταγόνες βανίλιας (κανονικα λοβό, αλλά δεν είχα)
Εκτέλεση
Η σάλτσα παρασκευάζεται ως εξής:
Το μάνγκο καθαρίζεται και κόβεται σε κομμάτια, το βάζω στο μπλέντερ. Ξεφλουδίζω το τζίντζερ και το κόβω επίσης σε κομμάτια, το βάζω στο
μπλέντερ. Για τον χυμό πορτοκαλιού – έστυψα ένα πορτοκάλι και πήρα μισό φλιτζάνι χυμό. Το βάζω και στο μπλέντερ, προσθέτω το νερό και χτυπάω.
Λαμβάνεται ένα μίγμα μεσαίου πάχους. Βάζω το μείγμα στη φωτιά να πήξει. Ρίχνω στο τέλος αλάτι, μαύρο πιπέρι, σταγόνες βανίλιας και βούτυρο.
Συναρμολογούμε τα σουβλάκια απλά περνωντας σε ξύλινο ξυλάκι για σουβλάκι και περνώντας 3 κομμάτια ή και περισσότερα αν ειναι πιο μικρα από το ήδη μαριναρισμένο κρέας.
Ψήστε το τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να σχηματιστεί μια κρούστα.
Σερβίρεται σε μικρό πιατάκι, ένα κάθε φορά, τοποθετημένο πάνω σε σάλτσα!
Καλή όρεξη!
Η Συνταγή είναι από το Изпитаните рецепти на Марчето
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Φιλέτα ψαρονέφρι σουβλάκια
…πιπεριές Φλωρίνης, πράσινες, μανιταρια, προσούτο! Ανάβουμε το γκριλ και απολαμβάνουμε γεύση!
Υλικά
10 φιλέτα χοιρινό ψαρονέφρι
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
2 πράσινες πιπεριές
2 κουταλιές της σούπας κάρυ
20 μανιταρια
3-4 κρεμμύδια άσπρα
15-20 ξυλάκια για σουβλάκια
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζετε ξύλινα σουβλάκια σε κρύο νερό για να μην καούν κατά το ψήσιμο.
Τα σκουπίζετε πολύ καλά. Σε ένα μπολ βάζετε τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, το μέλι, το ελαιόλαδο, το σουμάκι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το κρέας.
Σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί το σουβλάκι για 2-3 ώρες. Το βγάζετε από το ψυγείο μισή ώρα πριν να το ψήσετε.
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε κομματάκια και τα μανιταρια στη μέση. Ξεφλουδίζετε τα κρεμμύδια, τα κόβετε στη μέση, σε χοντρές φέτες και μετά σε μικρά τετραγωνάκια. Περνάμε με τη σειρά στα ξυλάκια τα εξής υλικά: ψαρονέφρι, μανινταρια , πιπεριά, κρεμμυδι και ξανά από την αρχή. Ψήνουμε σε αντικολλητική σχάρα ή στο γκριλ του φούρνου μας για 30 περίπου λεπτά στους 180C, ανάλογα πάντα με το πόσο καλοψημένα τα θέλουμε.
Καλή Απόλαυση