Χοιρινό με σταφίδες
Συστατικά
2 κουταλιές λάδι
1 μικρό κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2 κιλά χοιρινό ώμο χωρίς κόκαλα, κομμένο σε κύβους
6 μεγάλες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά σάλτσα σογιας
2 φλιτζάνια νερό
3 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
2 μεγάλα καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
1 κουτάκι κονσέρβα ρεβύθια στραγγισμένα καλά
1/2 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
1/2 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
1/4 φλιτζάνι σταφίδες
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι.
Προσθέστε κρεμμύδια και σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το χοιρινό κρέας και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και μαγειρεύουμε για περίπου 1 λεπτό.
Προσθέστε ντομάτες και μαγειρέψτε, πολτοποιώντας περιστασιακά με το πίσω μέρος του κουταλιού,μέχρι να μαλακώσουν και αφήσουν τους χυμούς.
Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να βράσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 30 έως 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό.
Προσθέστε πατάτες και καρότα. Συνεχίστε να σιγοβράζετε για περίπου 4 έως 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν σχεδόν.
Προσθέστε πιπεριές, φασόλια και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε να απλωθούν.
Μαγειρέψτε για άλλα 5 έως 7 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν και να πήξει η σάλτσα.
Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας. Σερβίρετε ζεστό.
Καλή Απόλαυση