Συστατικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΟΠΙ
2 φλιτζάνια ζάχαρης
1 1/2 φλιτζάνι νερό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
3/4 φλιτζάνι ζεστό γάλα
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/2 κουταλάκια λάδι
1 κουταλιά σούπας γιαούρτι
1 1/4 σούπας ζάχαρη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαία ξηρή ενεργή ζύμη ή ενεργή μαγιά Διαβάστε τη σημείωση # 1
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι να απλώσετε πάνω από τη ζύμη μετά το ζύμωμα
ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ ΣΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ
108 γρ τυρί κρέμα
ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΕΙΨΕΤΕ ΑΠΟ ΠΆΝΩ
1 μέτριο αυγό χτυπημένο Διαβάστε τη σημείωση # 3 αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το αυγό
Οδηγίες
Φτιάξτε την ζύμη
Σε ένα μπολ, προσθέστε το ζεστό γάλα, το γιαούρτι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν, το λάδι και το αλάτι στο υγρό μείγμα. Ζυμώνουμε για 5 έως 7 λεπτά.
Δεν χρειάζεται να προσθέσετε περισσότερο αλεύρι στη ζύμη, θα πρέπει να γίνει μαλακό και όχι κολλώδες. Εάν η ζύμη είναι ξηρή, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ζεστό γάλα και ζυμώστε για ένα λεπτό.
Όταν γίνει το ζύμωμα, απλώστε ομοιόμορφα ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι πάνω από τη ζύμη και σκεπάστε την για 1 1/2 έως 2 ώρες.
Φτιάξτε τι σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε τη ζάχαρη και το νερό.
Αφήστε το μίγμα να βράσει για τρία έως τέσσερα λεπτά.
Το σιρόπι θα πήξει καθώς κρυώνει. (Διαβάστε τη σημείωση 4)
Εκτέλεση
Πάρτε τη ζύμη και σχηματίστε 22 μπάλες ίσου μεγέθους.
Ισιώστε με το χέρι κάθε μπάλα και γεμίστε με ένα κουταλάκι του γλυκού τυρί κρέμας.
Κλείστε τις πλευρές της ζύμης για να σφραγίσει και να σχηματίσουν μια μπάλα.
Στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε ένα ταψάκι 20 εκ με χαρτί ψησίματος ή μπορείτε να λιπάνετε το τηγάνι με λάδι ή βούτυρο.
Τοποθετήστε τις γεμισμένες μπάλες στο ταψί για να σχηματίσουν ένα μοτίβο κηρήθρας.
Καλύψτε τις μπάλες και αφήστε τις να φουσκώσουν ξανά για 20 έως 30 λεπτά ανάλογα με το πόσο ζεστή ή δροσερή είναι η κουζίνα σας.
Βουρτσίστε τις μπάλες με το χτυπημένο αυγό, αν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αυγό, διαβάστε την παρακάτω σημείωση # 3.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ταψί στο μεσαίο ράφι.
Ψήστε τα γλυκά ψωμάκια για 17 έως 20 λεπτά.
Αμέσως και αφού βγάλετε τα κουλούρια έξω από το φούρνο, ρίξτε το σιρόπι σε όλο το ταψί. Βεβαιωθείτε ότι το σιρόπι είναι σε θερμοκρασία δωματίου, αν και το σιρόπι και τα κουλουράκια είναι ζεστά τα κουλούρια θα λασπώσουν.
Δεν χρειάζεται να ρίχνετε όλο το σιρόπι πάνω στα κουλούρια. Ρίξτε περίπου το ήμισυ του σιροπιού και αφήστε το υπόλοιπο σιρόπι να το ρίχνετε όταν σερβιρετε τους καλεσμένους σας, ή την οικογένειά σας.
Σημειώσεις
1- Εάν χρησιμοποιείτε ενεργή ξηρή μαγιά και όχι στιγμιαία, αναμείξτε με το ζεστό γάλα και τη ζάχαρη και στη συνέχεια καλύψτε αυτό το μείγμα για 10 έως 15 λεπτά. Θα πρέπει να δείτε παχύ αφρό που δείχνει ότι η ζύμη έχει ενεργοποιηθεί.
2- Εάν η ζύμη είναι ξηρή, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ζεστό γάλα κάθε φορά και ζυμώστε τη ζύμη μέχρι να μαλακώσει.
3 – Αν έχετε αλλεργία στα αυγά, ανακατέψτε 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα με ζάχαρη και βουρτσίστε τα ψωμάκια αντί για τα αυγών. Τα ψωμάκια κατά το ψήσιμο θα γίνουν ανοικτά καφέ.
4- Μπορείτε να προσθέσετε οποιαδήποτε γεύση θέλετε στο σιρόπι, όπως βανίλια, κανέλα, ή ακόμα και μερικές σταγόνες ροδόνερο.