Χταπόδι κρασάτο

Υλικά

1 χταπόδι καθαρισμένο και κομμένο σε  κομμάτια
1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο φετάκια
2 φύλλα δάφνης
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 με 2 φλυτζάνια κόκκινο η ροζέ κρασί
πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε το χταπόδι και την δάφνη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά.
Αυτό θα αλλάξει χρώμα και θα κατεβάσει τα υγρά του. Όταν αρχίσουν να ελαττώνονται αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το κρασί .
Συνεχίζουμε να το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.Ο συνολικός χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος του χταποδιού.
Προσθέτουμε όσο κρασί χρειάζεται μέχρι να γίνει μαλακό.Κλείνουμε καλά την κατσαρόλα ώστε να μη φεύγουν οι υδρατμοί και βράζουμε το χταπόδι σε χαμηλή φωτιά για 40 περίπου λεπτά.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο και πριν να απορροφήσει τα τελευταία υγρά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να βράζει μέχρι να μελώσει η σάλτσα του.
Το σερβίρουμε όπως είναι ή με λίγο ωμό ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες ξύδι.

Καλή σας όρεξη!!!!

Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΤούρτα καρυδιού που λιώνει στο στόμα σας…με δύο κρέμες
Επόμενο άρθροΧοιρινές μπριζόλες με φανταστικη σάλτσα μουστάρδας