Ψητά σπαράγγια σαλάτα με ντομάτα και βασιλικό και
χαλούμι

H αποψινή βραδιά εχει να κάνει με την επιλογή μιας ενδιαφέρουσας σαλάτας «Ψητά σπαράγγια σαλάτα με ντομάτα και βασιλικό και χαλούμι». Την συνταγή την έβγαλα από το site The Mediterranean Dish.

ΥΛΙΚΑ (για 6):

● 1 ½ κιλό σπαράγγια κομμένα με σκληρό τελείωμα
● Αλάτι
● Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
● 3 φλιτζάνια ντοματίνια κομμένα στη μέση
● 15 μεγάλα φύλλα βασιλικού, σκισμένα
● Τυρί,
● τηγανητό χαλούμι,  φέτα ή ξυρισμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)

για την βινεγκρέτ
● ¼ φλιτζάνι ξύδι σέρι ή ξύδι από λευκό κρασί
● ¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
● 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
● 1 κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικό σουμάκ, προαιρετικά
● αλάτι και πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
● Τοποθετούμε τα σπαράγγια σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί. Πασπαλίζουμε με αλάτι. Περιχύστε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
(βάλτε τα σπαράγγια σε μια στρώση.) Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 έως 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.

● Για να φτιάξετε τη βινεγκρέτ, χτυπήστε ελαφρά το ξύδι με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το σκόρδο, το σουμάκ, αλάτι και πιπέρι.
● Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε τα ντοματίνια με το τυρί της επιλογής σας (εγώ έβαλα τηγανητο χαλουμι) και ρίξτε τα μαζί με τη βινεγκρέτ.


● Τοποθετήστε τα ψητά σπαράγγια σε μια πιατέλα και προσθέστε από πάνω το μείγμα ντομάτας και τυριού.
Τέλος προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού.

Καλή Απόλαυση

Δημοσίευση του χρήστη Alex McCullie