Ψητές Μελιτζάνες σε σχάρα ή σε Τηγάνια Γκριλιέρα

Ιδανικό για σερβίρισμα σε κάθε περίσταση.

Συστατικά:

Για τις ποσότητες καρυκευμάτων, προσαρμόστε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Μελιτζάνα
Σκόρδο
Ρίγανη
Φρέσκα τσίλι
άλας
Ελαιόλαδο

Μέθοδος:

Ετοιμάστε ένα λείο μείγμα με το λάδι, το αλάτι, λίγο ρίγανη, το ψιλοκομμένο πιπέρι τσίλι, το σκόρδο λιωμένο, ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί το αλάτι και αφήστε το στην άκρη.
Πλύνετε και στεγνώστε τις μελιτζάνες.
Κόψτε τα σε φέτες που δεν είναι πολύ λεπτές, διαφορετικά κινδυνεύουν να σπάσουν κατά το ψησιμο.
Ζεσταίνετε το τηγάνι και τοποθετήστε τις φέτες μελιτζάνας.
Ψηστε πρώτα στη μία πλευρά και στη συνέχεια στην άλλη.
Τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο καθώς είναι έτοιμα.
Βουρτσίστε γενναιόδωρα τις μελιτζάνες με το υγρό μείγμα και τακτοποιήστε τις σε στρώσεις σε μία πιατέλα. Αφήστε τις ψητές μελιτζάνες να ξεκουραστούν για μια ώρα πριν το σερβίρετε.

Είναι Απίστευτες