Τι θα χρειαστείτε:
- 2 κιλά πατάτες Lucia’s Farm
- 2 πορτοκάλια
- 1 μεγάλο ματσάκι φρέσκο φασκόμηλο
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 8 σκελίδες σκόρδο
Πως θα τις φτιάξετε:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε χοντρά κομμάτια.
Μισοβράστε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα για περίπου 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
Όταν είναι έτοιμες, στραγγίξτε τις καλά σε ένα σουρωτήρι.
Όσο ετοιμάζονται οι πατάτες,πάρτε τα πορτοκάλια και με ένα αποφλοιωτή, ξεφλουδίστε τα σε μακριές λωρίδες (όπως τη φωτογραφία).
Πάρτε το ματσάκι με το φασκόμηλο και κόψτε τα φύλλα από κάθε κλωνάρι.
Τσιγαρίστε για 30 δευτερόλεπτα σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά τα φύλλα του φασκόμηλου, τις φλούδες που κόψατε από τα πορτοκάλια και τις σκελίδες σκόρδου.
Ρίξτε τα όλα μαζί με τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί και ανακατέψτε τα.
Ψήστε για περίπου 45 λεπτά.
Οι πατάτες σας είναι έτοιμες να τις απολαύσετε.