Ψητές Πιπεριές Φλωρίνης Σαλάτα

Ένα νόστιμο πιάτο, που εξαφανίζεται σε μια στιγμή στο σπίτι μου .

Συστατικά:

4-5 κόκκινες πιπεριές φλωρίνης
1 πιπερίτσα τσίλι
1 σκελίδα σκόρδο
Κάπαρη τουρσί
Ελιές
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
άλατι
Φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός

Παρασκευή:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.
Πλύνετε και στεγνώστε τις πιπεριές, τοποθετήστε τις σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.
Τοποθετήστε στο φούρνο και μαγειρέψτε για περίπου 30-35 λεπτά (οι χρόνοι μαγειρέματος ποικίλλουν ανάλογα με το μέγεθος των πιπεριών). στα μισά του μαγειρέματος, γυρίστε τα και συνεχίστε να μαγειρεύετε μέχρι να ψηθούν καλά και στις δύο πλευρές.
Αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς, ξεφλουδίστε τα, αφαιρέστε το μίσχο και τους εσωτερικούς σπόρους.
Κόψτε τα σε φέτες και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ σερβιρίσματος.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το λιωμένο σκόρδο, τα κάπαρη, το ψιλοκομμένο κόκκινο πιπέρι, το λάδι, το αλάτι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πασπαλίζουμε τις πιπεριές με την έτοιμη σάλτσα.
Αφήστε τες να μαριναριστούν για τουλάχιστον μία ώρα και μετά απολαύστε το.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: https://www.facebook.com/Midailatuaricetta/