Ψωμάκια με γέμιση κεράσι

Λατρεύω τα Ψωμάκια με γέμιση κεράσι, και έχουν ακόμα καλύτερη γεύση με το τρίμμα ζαχαρης, είναι τόσο αφράτα, νόστιμα, κρεμώδη, μμμ…

Συστατικά

Γάλα-300 γραμμάρια (ή 200 γάλα/100 γιαουρτι)
Μαγιά-20/25 γραμμάρια
Ζάχαρη-6-8 κουταλιές της σούπας
Αλάτι -0,5 κουταλιές της σούπας
Αυγό-1 τεμ.
Λάδι-3 κουταλιές της σούπας
Μαλακό βούτυρο-50 γρ (ελαφρώς λιωμένο)
Αλεύρι -500 γρ.
Ζάχαρη βανίλια -10 g
Προαιρετικά ξύσμα πορτοκαλιού/πάστα

Προετοιμασία.

Ανακατέψτε τη μαγιά με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, προσθέστε το ζεστό γάλα με το γιαουρτι, το αυγό, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο,
σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι, ζυμώστε μαλακή ζύμη (μην παραγεμίζετε με αλεύρι, η ζύμη είναι λίγο κολλώδης, μετά τη ζύμωση θα γίνει ελαστική)
Βουτυρώνουμε ένα μπολ και τη ζύμη με λάδι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Χωρίστε τη ζύμη σε ίσα μέρη, κυλήστε σε μπάλες, σκεπάστε, αφήστε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.

Αφήστε τα ήδη σχηματισμένα ψωμάκια να φουσκώσουν σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα για 30 λεπτά (σκεπασμένα)
Αλείψτε με κρόκο αυγού + γάλα, πασπαλίστε με ψίχουλα, μπορείτε να τα αλείψετε μόνο με γάλα, τότε θα είναι γυαλιστερά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 200-20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Μου αρέσει να βάζω τα ψωμακια σε ένα ταψί κοντά την μία στην άλλη, οι άκρες δεν ψήνονται και το κέικ είναι ινώδες όταν ξεχωρίζετε την το ένα από το άλλο…..

✅Τριμμα στρουντελ
Κρύο βούτυρο -40 γρ.
Ζάχαρη-20 γρ.
Αλεύρι – 20 γρ.

Προαιρετικά προσθέστε ζάχαρη βανίλια
Κόψτε το κρύο βούτυρο, προσθέστε τη ζάχαρη, το αλεύρι, αλέστε όχι σε πολύ λεπτά ψίχουλα, βάλτε τα στο ψυγείο ή χρησιμοποιήστε τα αμέσως,
μπορείτε επίσης να καταψύξετε τέτοια ψίχουλα.

✅Γέμιση
Κεράσι-500 γρ.
Ζάχαρη -120/150 γρ (εξαρτάται από το κεράσι)
Κορν φλαουερ -30 γρ.

Ανακατέψτε τη ζάχαρη με το κορν φλαουερ, προσθέστε τα στα κεράσια, ανακατέψτε, μαγειρέψτε σε φαρδύ τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να
πήξει. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζω τη γέμιση το βράδυ. Μπορείτε επίσης να αφήσετε τη γέμιση έξω.
Στραγγίζετε τα κεράσια από τα περιττά υγρά + ζάχαρη + κορν φλαουερ. Αυτή η γέμιση πρέπει να φτιάχνεται αμέσως πριν τη χρησιμοποιήσετε, γιατί
η ζάχαρη λιώνει και η γέμιση διαρρέει.
Μου αρέσει η μαγειρεμένη γέμιση, τα κεράσια παραμένουν άθικτα και η γέμιση είναι ζουμερή

Татьяна Петришина