Συστατικά:
βούτυρο 230 γραμμάρια.
1 φλιτζάνι καλό φυτικό έλαιο
1 φλιτζάνι γάλα
2 αυγα
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
3 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ
1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο παρμεζανα
2 κουταλιές της σούπας τυρί φέτα, τριμμένο
περίπου 4 φλιτζάνια αλεύρι
1 αυγό χτυπημένο με μια κουταλιά της σούπας γάλα, λίγους σπόρων παπαρούνας και μια κουταλιά της σούπας τυρί παρμεζάνα: αυτό θα χρησιμοποιηθεί ως μείγμα επαλλειψης αυγών
Επιπρόσθετες επικαλύψεις: πασπαλίζετε κομμένα αμύγδαλα ή σουσάμι πάνω από το μείγμα αυγών

Κατευθύνσεις:

Λιώστε το βούτυρο, αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια χτυπήστε το με το λάδι μέχρι να αναμειχθεί καλά. Προσθέστε τα αυγά και συνεχίστε το χτύπημα.
 
Προσθέστε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και τα τυριά και συνεχίστε να χτυπάτε.

Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ. Προσθέστε τμηματικά στο μείγμα βουτύρου, αναμειγνύοντας σε κάθε προσθήκη.

Βγάλτε την ζύμη στο πάγκο και ζυμώστε, προσθέτοντας περισσότερο αλεύρι εάν είναι απαραίτητο, όχι τόσο πολύ που η ζύμη γίνεται σκληρή. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και εύκαμπτη.

Κόψτε τη ζύμη σε κομμάτια διαμέτρου περίπου 2,5 εκ.
  
Σχηματίζετε σε ράβδους ή κύκλους.
Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολα και βουρτσίστε με το μειγμα αυγών.

Ρίξτε μερικές επικαλύψεις, αν θέλετε.
  
Ψήνουμε σε ένα προθερμανθέντα φούρνο 180º C μέχρις ότου χρυσαφίσουν(περίπου 25 έως
30 λεπτά).

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια
Επόμενο άρθροΤούρτα Κορμός σοκολάτας