Μικρά αλμυρά κρουασανάκια

Αφράτα φουσκωτά αλμυρά κρουασανάκια με φέτα και γκούντα για το σχολικό κολατσιό, το παιδικό πάρτι αλλά και τις λιγούρες των μεγάλων κάθε στιγμή της ημέρας.

Υλικά

1 κουπα γάλα
9 κ.σ. λάδι
1 αυγό
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κουτ.γλ αλάτι
500 γρ αλεύρι
μισό κύβο μαγιά ψωμιού
σουσάμι

Γέμιση:
Φέτα 1 τέταρτο του κιλού
Γκούντα 250 γραμμάρια τριμμένη
1 ασπράδι αυγού

Εκτέλεση

Χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι. Η μαγιά διαλύεται στο γάλα και προστίθεται στα άλλα υλικά.
Προστίθεται επίσης το αλεύρι, πρέπει να ληφθεί μια μαλακή ζύμη. Χωρίζεται σε δύο μέρη και το καθένα ανοιγετε σε λεπτή κρούστα.
Κόβουμε σε τρίγωνα.

Μικρά αλμυρά κρουασανάκια

Κάθε τρίγωνο γεμίζει με τη γέμιση που παρασκευάζεται ανακατεύοντας την τριμμένη φετα, το τριμμένο κιτρινο τυρί και το χτυπημένο ασπράδι. Πασπαλίζονται με σουσάμι. Μην περιμένετε να φουσκώσουν. Ψήνονται στους 180 βαθμούς.

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚεφτέδες με πατάτες και μελιτζάνες στο φούρνο
Επόμενο άρθροΦτιάξτε φανταστικά μπουρέκια με φέτα και γιαούρτι