Αμπελόφυλλα παρέα με γεμιστά λουλούδια κολοκυθιού

Υλικά

• 30 αμπελόφυλλα & 30 λουλουδάκια κολοκυθοανθούς
• ½ + ½ κούπα ελαιόλαδο
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (όχι τα φύλλα)
• 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
• 1 ντομάτα τριμμένη
• 2 κούπες ρύζι τύπου Καρολίνα
• 6-7 κλαδάκια άνηθος ψιλοκομμένος
• 3 κλαδάκια φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
• 1 λεμόνι (το χυμό του)
• Ζωμός λαχανικών ή νερό
• Αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε μισή κούπα καυτό λάδι σοτάρουμε των δυο λογιών κρεμμύδια. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα τον άνηθο, το δυόσμο, το χυμό ενός λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά. Χωρίζουμε την γέμιση σε 2 μπολ

Ζεματάμε τα αμπελόφυλλα σε νερό που βράζει.
Μερικά (4-5) από τα φύλλα, τα στρώνουμε στη βάση της κατσαρόλας.
Παίρνω το πρώτο μπολάκι Βάζουμε λίγη γέμιση στην άκρη του φύλλου. Τυλίγουμε το κάθε φύλλο διπλώνοντας τις άκρες προς τα μέσα.
Τα αραδιάζουμε κυκλικά σε φαρδιά κατσαρόλα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, το υπόλοιπο λεμόνι και το ζωμό, μέχρι να σκεπαστούν. Βάζουμε επάνω ένα βαρύ πιάτο και τα σιγοβράζουμε για περίπου 35 λεπτά.

Για τους κολοκυθοανθούς
Γεμίζω κάθε ανθό απαλά με την γέμιση από το δευτερο μπολάκι και κλείνω το πέταλα
Ο φούρνος να ζεσταίνεται στο 180. Λαδώνω καλά ένα απλωτό σκεύος (κεραμικό, πυρέξ ή ταψί). Αραδιάζω τους γεμισμένους ανθούς προσέχοντας να μην ακουμπά ο ένας με τον άλλον γιατί τα άνθη κολλάνε πολύ εύκολα.
Προσθέτω τόσο νερό μέχρι να καλύπτονται κατά τα ¾ στο ύψος τους. Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω 15 λεπτά σκεπασμένα και άλλα 5-7 λεπτά ακάλυπτα. Άντε και ανάβω στο τέλος λιγάκι το γκριλ, ίσα που να αρχίσουν να ξεροψήνονται.

Καλή Απόλαυση

Τα σερβίρουμε με τζατζίκι ή στραγγιστό γιαούρτι.

Προηγούμενο άρθροΤραγανά Δαχτυλίδια Κρεμμυδιού (onion rings)
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες γεμιστές βάρκες με κιμά