Αμυγδαλωτά

Συστατικά

* 350g αμυγδαλόλευρο (αλεσμένα αμύγδαλα) x2 700g
* 250γρ ζάχαρη άχνη x2 500γρ
* 1 κουταλάκι του γλυκού εκχυλισμα αμυγδάλου x2
* 4 ασπράδια αυγών, χτυπημένα ελαφρά 8 ασπράδια αυγών ή 300γρ ασπράδι αυγού
* 20 κομμάτια αμύγδαλα κομμένα ή ολόκληρα (για διακόσμηση)

Μέθοδος

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C/160 ° C σε αέρα. Στρώνουμε 2 ταψιά με χαρτί ψησίματος.
2. Συνδυάστε το αλευρι αμυγδάλου, ζάχαρη και εκχυλισμα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το ασπράδι του αυγού σε ένα μίξερ και χτυπήστε το μέχρι
να γίνει ελαφρύ και προσθέστε την ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να σχηματίσει μια σφιχτή πάστα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά -σιγά το μείγμα αλευριου και ανακατέψτε. Παρτε κουταλιές της σούπας απο το μείγμα και σχηματιστε στρογγυλά σχήματα και στη συνέχεια πλάθουμε για να
σχηματίσουμε ένα ελαφρώς πεπλατυσμένο μπισκότο. Πιέστε στην κορυφή αμύγδαλα κομμένα αμυγδαλα.
3. Τοποθετήστε σε προετοιμασμένα ταψια. Ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αφήστε τα ταψιά να κρυώσουν.


Χρησιμοποίησα μια τσάντα ζαχαροπλαστικής! Είναι ευκολότερο !

Σημείωση: το χ2 σημαίνει εάν θέλουμε να βγαλουμε διπλή ποσότητα

Η Συνταγή είναι της Fay Karamanakis

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα στριφτή με χειροποίητο φύλλο!!!
Επόμενο άρθροΤιραμισού