Τούρτα Πορτοκάλι

Υλικά

150 γρ μπισκότα Savoiardi
150 ml γάλα
καλούπι 26 εκ
2 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες

Λευκή κρέμα
500 ml γάλα
100 γρ. ζάχαρη
1 κρόκο
2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Κρέμα πορτοκαλιού
300 ml χυμό πορτοκαλιού
50 γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ

Διακοσμούμε με νιφάδες καρύδας

Εκτέλεση

Βουτάμε τα σαβουαγιάρ λίγο στο γάλα και τα στρώνουμε στον πάτο της φόρμας.Κόβουμε τα πορτοκάλια σε φέτες και μετά στη μέση.Τα τοποθετούμε στα τοιχώματα της φόρμας γύρω γύρω.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, τον κρόκο, τη ζάχαρη,το κορν φλάουερ και το αλεύρι ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και βάζουμε τη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.Αδειάζουμε τη κρέμα πάνω απ τα σαβουαγιάρ.Απλώνουμε να πάει παντού.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού,τη ζάχαρη και το κορν φλάουερ.Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.
Ρίχνουμε την κρέμα πορτοκαλιού πάνω απ τη λευκή κρέμα.Την απλώνουμε με μια σπάτουλα να πάει παντού.Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Βγάζουμε απ το ψυγείο ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με νιφάδες καρύδας.Κόβουμε και σερβίρουμε.
Ένα απίστευτα δροσιστικό γλυκό που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!!!!!!!!

Καλή επιτυχία!!!

Προηγούμενο άρθροΚατσικάκι με πατάτες στο φούρνο.
Επόμενο άρθροΜπουτάκια στην λαδόκολα…Με μια διαφορετική μέθοδο που κανείς δεν ξέρει ❗