Πίτσα

Συνταγή:

Για την Ζύμη
500 g αλεύρι
250 ml. χλιαρό νερό
7 g ξηρή μαγιά (ή μισό κύβο φρέσκου)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη,
2 κουταλάκια του γλυκού ή ελαιόλαδο.

Υλικά για την σάλτσα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Υλικά για την πίτσα
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά
μορταδέλα
τυρί για τόστ
τριμμένο gouda
Από αυτήν τη ζύμη μπορείτε να φτιάξετε δύο μεσαίου μεγέθους λεπτές πίτσες ή μία μεγάλη και ελαφρώς αφράτη.

Εκτέλεση:

Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μπολ. Φτιάξτε ένα πηγάδι και προσθέστε νερό, μαγιά, ζάχαρη, αλάτι, λάδι.
Εάν χρησιμοποιείτε φρέσκια μαγιά, ενεργοποιήστε το σε νερό, ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά με το αλεύρι και αρχίστε να ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια λεία και μαλακή ζύμη. Αφήστε να φουσκωσει για 30 λεπτά καλυμμένο με πετσέτα ή μεμβράνη.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σ΄ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Ανοίξτε την ζύμη απλώστε την σάλτσα και βάλτε προϊόντα της επιλογής σας.
Βάζουμε το ταψάκι μας με την πίτσα στον φούρνο, ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να γίνει χρυσαφένια η ζύμη και να λιώσουν τα τυριά.

Καλη Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΡεβύθια σούπα με ντομάτα
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια με κολοκυθάκια και μαγιά