Απλό αλλά πεντανόστιμο ρύζι με μανιτάρια!

Υλικά

1 κουτ άσπρο ρύζι
500 γρ σπανάκι (εγω δεν είχα αυτή την φορά)
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
250 γρ μανιτάρια
Λάδι
Αλατοπίπερο
Νερό

Πως να το φτιάξεις

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες ή μικρούς κύβους. Βάζουμε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε λάδι. Καταρχήν, όταν φτιάχνουμε ριζότο, καλό είναι να προσθέτουμε βούτυρο, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν θα βάλουμε. Θα βασιστούμε μόνο στο λάδι.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι όταν είναι ζεστό το λάδι. Τα τηγανίζουμε λίγο. Στη συνέχεια, προσθέστε το ψιλοκομμένο σπανάκι και τα μανιτάρια, ανακατέψτε και αφήστε το να ψηθεί μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει το σπανάκι. Θα μειώσει τον όγκο του πολλές φορές το σπανακι.

Μόλις το σπανάκι αρχίσει να μαλακώνει, προσθέτουμε το ρύζι. Αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε 1 κουπα νερό (κρύο ή ζεστό).
Το νερό μπορεί να αντικατασταθεί με ζωμό, αλλά είχαμε vegans και vegetarians στην παρεα και βάλαμε νερό.
Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε. Περιοδικά προσθέτουμε νερό μέχρι να ψηθεί τελείως το ρύζι.
Όταν σερβίρετε πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓιορτινή Σαλάτα Κοτόπουλο | Πολύ απλή και γρήγορη συνταγή
Επόμενο άρθροΤσουρέκι…Ελληνικό Πάσχα