Kέικ με κρέμα και σοκολάτα ☕🍰

Υλικα:

Παντεσπανι:
10 απραδια,
400 γρ αλεσμένα καρύδια,
150 γρ ζάχαρη άχνη.

Κρέμα:
10 κρόκους
130 γρ ζάχαρη άχνη
120 ml. γάλα.
130 γρ βούτυρο
100 γρ. σοκολάτα.

Γκαναζ:
100 ml υγρή κρέμα γάλακτος
100 g σοκολάτα.

Εκτέλεση

Από το μείγμα έκανα 4 παντεσπανια.


Για την Κρέμα:
Χτυπάω τους κρόκους με ζάχαρη άχνη και γάλα. Έβρασα στο μάτι μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς.
Κατέβασα από τη φωτιά και πρόσθεσα βούτυρο και σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν, κρυώσουν και μετά χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Στρώνουμε τα παντεσπάνια εν αλλαξ με την κρεμα και τελειώνουμε με το τελευταιο παντεσπάνι

Γκαναζ:
Εβρασα την κρέμα γάλακτος και την εριξα στην σοκολάτα ανακάτεψα να λιώσει εντελώς. Ριχνουμε την γκαναζ να καλύψει το κεικ
Γαρνίρωσα με αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης και καρύδια.

Καλό απόγευμα και με υγεία!

Προηγούμενο άρθροΚεικ αρωματισμένο με βανίλια και φλούδα πορτοκαλιού, κρέμα καρυδιού και γλάσο σοκολάτας
Επόμενο άρθροΠατατόπιτα σε τηγάνι!