Μπακλαβάς

Υλικά

2 πακέτα φύλλα κρούστας Βηρυτού,
300 γραμμάρια αιγοπρόβειο λιωμέρνο βούτυρο,
500 γραμμάρια καρύδια χοντροαλεσμένα,
600 ml νερό,
500 γραμμάρια ζάχαρη,
1 κουτάλια της σούπας μέλι,
λίγο γαρύφαλο,
λίγο κανέλα,
μισό χυμό ενός φρέσκου λεμονιού!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε τα φύλλα και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα! Παίρνουμε ένα ταψί 40χ27εκ και το βουτυρώνουμε καλά!
Τοποθετούμε 4 φύλλα ραντίζοντας τα με βούτυρο,τοποθετούμε καρύδια που έχουμε ανακατέψει κανέλα,γαρύφαλο,συνεχίζουμε βάζουμε 4 φύλλα ραντίζοντας τα με βούτυρο ξανά καρύδια,συνεχίζουμε βαζουμε 4 φυλλα ραντιζοντας τα με βουτυρο ξανα καρυδια συνεχιζουμε την ιδια διαδικασία!!!

Κόβουμε στα πλάγια εαν εξέχουν φύλλα,χαράζουμε τον μπακλαβά σε οτι κομμάτια θέλουμε ρίχνουμε το υπόλοιπο βουτυρο,κουνάμε το ταψί να πάει παντού και το τοποθετούμε στο ψυγειο για 1 ωρα!Στην συνέχεια το ψήνουμε στους 150 βάθμους προθερμασμένο αντιστάσεις πάνω κάτω μεσαία σχάρα για 1 ώρα και 40 λέπτα!!!!!!
ΣΙΡΟΠΙ: Βράζουμε το νερό,την ζάχαρη το μέλι για 5 λεπτά και ρίχνουμε το χυμό βράσιμο 1 λεπτο ακομα!Σιροπιαζουμε και καυτο μπακλαβα,κρύο σιρόπι!!!!!

ΑΠΟ ΤΖΕΝΗ ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΟΥ!!!

Προηγούμενο άρθροΗ Λαχταριστή σοκολατόπιτα του Γιάννη….
Επόμενο άρθροΚροκέτες ψαριών ελληνικού στυλ (Ψαροκροκέτες)