Ατομικά τυρόψωμα με φέτα και βούτυρο

Απαραίτητα υλικά:

2 αυγα
300g γιαούρτι
2,5 κουπες αλεύρι και λίγο για ανάμιξη
250γρ τυρί
30-40g βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Χτυπάτε τα αυγά.
Η σόδα σβήνεται μεσα στο γιαούρτι και ανακατευουμε καλά.
Το αλεύρι αναμιγνύεται με το αλάτι και την ζαχαρη, σχηματίζεται ένα πηγάδι, στο οποίο χύνεται το γιαούρτι με τη σόδα, τα αυγά,  και το τριμμένο τυρί.
Ανακατέψτε καλά για να αναμίξετε τα συστατικά και ζυμώστε μέχρι να πάρετε μια ωραία ζύμη.
Η ζύμη χωρίζεται σε μπάλες, οι οποίες είναι βάζουμε σε ταψι λαδωμένο με λάδι.
Κάνουμε μία λακουβιτσα στο κέντρο και βάζουμε ένα κομματάκι βούτυρο

και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με έναν αέρα μέχρι να ροδίσουν – 15-20 λεπτά
Συμβουλή: Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος των τυρόψωμων.

Καλή Επιτυχία

Find more delicious recipes to Elena’s Kitchen

Προηγούμενο άρθροΡολό με κρέμα μασκαρπόνε και γλάσο σοκολάτας
Επόμενο άρθροΖουμερά κεφτεδάκια φούρνου με λαχανικά!