Αφράτα Ατομικά Τυρόψωμα ( αλλοι τα λενε τυροπιτακια αλλα ειναι τυροψωμα ) 

Υλικά

230 ml γαλα
1 φακελακι ξερη μαγια ,
1 κ. γλ. ζαχαρη ,
450 γρ. φετα ,
2 αυγα ,
500 γρ. φαρινα ( ή για ολες τις χρησεις μαζι με 2.5 κουταλακια μπεικεν ) ,
1 κουτ. γλυκου αλατι ,
110 ml αραβοσιτελαιο
1 κροκο και σουσαμι για επικαλυψη .

Εκτέλεση

Διαλυω σε λεκανη τη μαγια και τη ζαχαρη σε χλιαρο γαλα , και την αφηνω για 15 λεπτα σκεπασμενη . Μετα προσθετω τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το τυρι . Αν κολλαει πολυ βαζω 1-2 κουταλιες αλευρι (, εμενα δεν εχει χρειαστει ). Κοβω τη ζυμη με ενα κουταλι τα κανω μπαλακια , τα παταω ελαφρια και τ αλείφω μ’ενα κροκο αυγου αραιωμενο με λιγο νερο . Πασπαλιζω με σουσαμι , και τα ψηνω πανω σε λαδοκολλα στους 175 για 20 λεπτα περιπου . Αν δεν τα θελει καποιος ατομικα απλωνει τη ζυμη σε ταψακι πανω σε λαδοκολλα να βγει 1 τυροψωμο . Με την ιδια ζυμη μπορουμε να κανουμε με ελιες , πιπεριές φλωρινης κλπ

ΠΗΓΗ: Αλεξάνδρα ΒρεττάκηΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR(Ομάδα μαγειρικής)

Προηγούμενο άρθροΨαρονέφρι α λα κρεμ
Επόμενο άρθροΡαβανί με Σαντιγί