Ρεβανί με κρέμα λεμόνι 🍋

Υλικά:

6 αυγά,
2 βανίλιες,
ξύσμα ενός λεμονιού,
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
λίγο αλάτι

1 κούπα σπορέλαιο
2 κούπες γάλα,
1 κούπα καρύδα
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό,
1 μπέικιν πάουντερ(φακελάκι)

Σιρόπι:
4 κούπες νερό
4 κούπες ζάχαρη
μισό λεμόνι

Κρέμα λεμονιού🍋
2 αυγά,
2 λεμόνια τον χυμό και το ξύσμα τους,
1 κουταλάκι του γλυκού κόρν φλάουρ,
1/2 κούπα ζάχαρη,
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μπολ τ αυγά, βανίλιες,ξύσμα λεμονιού,ζάχαρη,λίγο αλάτι και τα χτυπάμε με το σύρμα 4 λεπτά.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε το σπορέλαιο,και ανακατεύουμε 1 λεπτό.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε το γάλα, καρύδα και ανακατεύουμε 1 λεπτό.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε σιμιγδάλι χοντρό, μπέικιν πάουντερ(φακελάκι)και ανακατεύουμε 2 λεπτά.
Τοποθετούμε το μείγμα σε καλά λαδωμένο ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς
προθερμασμένο για περίπου 25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

Σιρόπι:
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη, μισό λεμόνι για 4 λεπτά.
Σιροπιάζουμε κρύο γλυκό ζεστό σιρόπι.

Κρέμα λεμονιού🍋
Βάζουμε στην κατσαρόλα τ αυγά, λεμόνια τον χυμό και το ξύσμα τους, κόρν φλάουρ,μισή κούπα ζάχαρη και το βούτυρο τα ανακατεύουμε και βάζουμε στη φωτιά ανακατεύουμε να πήξει.
Την κατεβάζουμε την αφήνουμε 2 λεπτά και την ρίχνουμε στο γλυκό μας.
Διακοσμούμε με καρύδα.

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη

Προηγούμενο άρθροΚρεμώδης κοτόπιτα….Απίθανη γεύση μην την χάσετε
Επόμενο άρθροΕκμέκ με Τσουρέκι…με κρεμα την βασίλισσα της Pattiserie