Συστατικά
Γέμιση
250 γρ. / 1 ​​φλιτζάνι φρέσκο ​​τυρί Cottage
1/4 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνας
μικρή χούφτα δυόσμο ψιλοκομμένο
μικρό χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
ξύσμα μισού λεμονιού
χυμό 1/4 λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι 

Κουρκούτι

1 3/4 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 φλιτζάνια σόδα ή ανθρακούχο μεταλλικό νερό

Πρόσθετα συστατικά

Λάδι για το τηγάνισμα
Πρόσθετα φύλλα μαϊντανού και λαχανικά κομμένα για να βουτήξουν και να τηγανίσουν (προαιρετικά)

Οδηγίες

Προετοιμάστε μία πιατέλα με στρώματα από χαρτοπετσέτες.
Ανακατεύουμε το τυρί cottage με όλα τα άλλα συστατικά της γέμισης μέχρι να συνδυαστούν καλά. Ρυθμίστε το αλάτι καθώς ανακατευεται τα υλικά.
Βάλτε το μείγμα σε μια σακούλα γαρνιρίσματος ή μια πλαστική σακούλα που είναι κομμένη η γωνία της και ξεμίστε το κέντρο του ανθού. Διπλώστε απαλά τα πέταλα πάνω από το μείγμα για να καλύψετε και να στρίψετε την κορυφή για να σφραγιστεί


Προσθέστε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε βάθος περίπου 10cm και θερμαίνετε στους 180C. Αυτή είναι η θερμοκρασία πριν το κάπνισμα του λαδιού.
Ενώ το λάδι θερμαίνεται, χτυπήστε το αλεύρι και το νερό σόδα μέχρι να γίνει το κουρκούτι. Προσθέστε περισσότερο νερό ή αλεύρι, εάν είναι απαραίτητο.
Όταν το λάδι φτάσει στη θερμοκρασία, βυθίστε γρήγορα τα γεμιστά λουλούδια κολοκυθιών μέσα στο κουρκούτι και ελαφρώς αποφύγετε τινάζοντας λίγο για τυχόν περίσσεια σοκολάτας. Αφήστε το απαλά μέσα στο λάδι και τηγανίζετε και στις δύο πλευρές μέχρι να χρυσήσει. Αφαιρέστε με μία τρυπιτή κουτάλα και αποστραγγίστε πάνω στο χαρτί κουζίνας. Επαναλάβετε το σε παρτίδες και μετά τηγανίστε εάν έχετε τυχόν επιπλέον λαχανικά ή μαϊντανό, αν θέλετε.
Σερβίρετε αμέσως ενώ είναι ακόμη ζεστά με κομμάτια από φρέσκο ​​λεμόνι και αλάτι.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚοπεγχάγη, το παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό
Επόμενο άρθροΤα αγαπημένα Doughnuts λουσμένα στην μπύρα σοκολάτα !