Τυρομπουκίτσες με φέτα και παρμεζάνα

Όταν δεν υπάρχει τίποτα στο σπίτι και δεν έχετε όρεξη για έξοδο οι Τυρομπούκιτσες είναι από τα πιο εύκολα, γρήγορα και νόστιμα ή όπως θέλετε πείτε τα! 😋😋

Να πώς τα έφτιαξα:

Χρησιμοποίησα ένα ποτήρι χωρητικότητας 200 ml για μέτρηση.

1 ποτηρι γιαουρτι
2 αυγά – Αφήνω 1 ολόκληρο αβγό για άλειμμα
1 μπέικιν πάουντερ
1/3 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού λάδι
3 ποτηρια αλεύρι

Για τη γέμιση
100 γρ τυρί φετα και 50 γρ παρμεζάνα τα οποία τρίβω στον τρίφτη.

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το γιαουρτι σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα, περιμένουμε 2 λεπτά να
αφρίσει το μείγμα. Προσθέτω το λάδι, το αυγό, το αλάτι και το αλεύρι κοσκινισμένο σταδιακά, ανακατεύοντας
μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να δημιουργηθεί μια κολλώδης ζύμη.
Μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανακατεύουμε με περισσότερο αλεύρι μέχρι να έχουμε μια απαλή, ελαφρώς κολλώδη ζύμη. Δεν θέλει πολύ ζύμωμα.

Χωρίζω τη ζύμη σε 10 ίσα μέρη και σχηματίζω μπαλάκια. Ανοίγω λίγο κάθε μπαλάκι με τα χέρια μου, βάζω 1 κουταλιά της σούπας από τη γέμιση, πιέζω και τσιμπάω τις άκρες.
Τοποθετώ την τσιμπημένη πλευρά προς τα πάνω σε χαρτί ψησίματος στο ταψί του φούρνου.
Αλείφω με ένα χτυπημένο αυγό, πασπαλίζω με σουσάμι, βάζω ένα μικρό κομμάτι κρύο βούτυρο πάνω από κάθε μπουκιτσα και ψήνω(αμέσως), σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει ωραίο ή να εμφανιστεί το τυρι (περίπου 25 λεπτα)

Προηγούμενο άρθροΚέικ μανταρίνι στο ταψί
Επόμενο άρθροΡαβανί: Η Απόλυτη Απόλαυση για Κάθε Περίσταση