Γιουβαρλάκια κοτόπουλου αυγολέμονο

Σούπα Γιουβαρλάκια κοτόπουλου αυγολέμονο, αφράτα και γευστικά.
Εύκολη συνταγή με όλα τα μυστικά σαν της γιαγιάς!

Υλικά

750 γρ. κιμά κοτόπουλου
200 γρ. ρύζι νυχάκι
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
2 μέτρια καρότα
2 μέτρια κολοκυθάκια
2 πατάτες
λίγο άνηθο
100 ml ελαιόλαδο για την γέμιση
1 αυγό για την γέμιση
αλάτι
πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
1 κ.γ. κουρκουμά

Αυγολέμονο
2 αυγά
3 – 4 κ.σ αλεύρι γ.ο.χ.
χυμό 1 λεμονιού
μισό ποτηράκι του κρασιού νερό

Εκτέλεση

Κόβουμε σε μεγάλους κύβους τα κολοκυθάκια,τις πατάτες και το ένα καρότο.
Σ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά,το κρεμμύδι,το άλλο καρότο τριμμένο,τον άνηθο,το ρύζι,τ΄αυγό, αλάτι πιπέρι και το λάδι.
Ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας καλά.Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τις πατάτες ,το καρότο και τα κολοκυθάκια.Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και τον κουρκουμά.Αλατοπιπερώνουμε.

Σοτάρουμε για 5-7 λεπτά.Ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι να τα καλύψει και βράζουμε για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια βγάζουμε το μείγμα απ το ψυγείο και πλάθουμε τα γιουβαρλάκια τα οποία τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα στην οποία έχουμε πασπαλίσει αλεύρι.
Αφού πλάσουμε τα γιουβαρλάκια τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά τα οποία πρέπει να είναι σε σημείο βρασμού ώστε να μη μας διαλυθούν.
Αφήνουμε να βράσουν για 30-40 λεπτά.

Σ ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το αυγολέμονο και το χτυπάμε με το μίξερ καλά να διαλυθεί το αλεύρι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε 2-3 κουτάλες απ τον ζεστό ζωμό της κατσαρόλας ανακατεύοντας με το σύρμα.
Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρώς ανακινώντας την κατσαρόλα κυκλικά.
Τέλος προσθέτουμε λίγο άνηθο, πολύ λεπτά ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!!!!!!

Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γιουβαρλάκια Λεμονάτα

Γιουβαρελάκια

Υλικά

1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι τριμμένο
1/2 φλ. ρύζι γλασε
αλατι
πιπερι
Πάπρικα
ελαιόλαδο
2 – 3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 – 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κύβους βοδινού
1 κ.σ. κορν φλαουρ
1 λεμόνι στυμμένο
5-6 καρότα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια μεγαλη κατσαρόλα νερό, λίγο πάνω από τη μέση, ρίχνουμε λάδι, κουρκουμά και τους κύβους βοδινού και το βάζουμε να βράσει για 15 λεπτα..
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, την πάπρικα, αλατοπίπερο, το τριμμένο κρεμμύδι, τον άνηθο, τον μαιντανο, 2 κ.σ. λάδι και 1 τριμμενο καροτο… Τα ζυμώνουμε όλα μαζί και πλάθουμε μπαλίτσες σαν μεγαλούτσικα κεφτεδάκια και τα βαζουμε στο ψυγειο…
Όταν περασει το τεταρτο ρίχνουμε τα “κεφτεδάκια” και σε τρία λεπτά χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό. Κοβουμε τα υπολοιπα καροτα σε ροδέλες και τα ριχνουμε και αυτα στην κατσαρολα…. Βράζουμε για μισή ώρα περίπου, μέχρι να μείνει με το ζουμάκι η σούπα.
Όταν δούμε ότι εγινε βάζουμε σε ενα ποτήρι ζουμί από την κατσαρόλα, ρίχνουμε το κορν φλαουρ και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά να λιώσει το αλεύρι.
Ρίχνουμε το μείγμα λεμονιού στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία – δυο βράσεις (για 3-4 λεπτα) και το κατεβάζουμε από τη φωτιά…

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚέικ Μαρμπέ…το λατρεμένο κέικ των παιδιών
Επόμενο άρθροΓαύρος μαρινάτος σπιτικός