Γιουβαρλάκια με ντομάτα

Υλικά

800 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς (με λίγο λίπος)
1 φλ. του καφέ ρύζι καρολίνα (ή άλλο κοντόκοκκο ρύζι)
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικά να είναι αχνισμένο/ψημένο πρώτα με λίγο νερό για να μην βαρύνει τα γιουβαρλάκια)
1/3 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένος)
1 λίτρο νερό
3 ντομάτες (αλεσμένες)
2 μικρά καρότα (κομμένα σε μικρούς κύβους)
2 μικρές πατάτες (κομμένες σε μικρούς κύβους) αλατοπίπερο
100 ml ελαιόλαδο
1 σφηνάκι κρέμα γάλακτος
½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για να αλευρώσω τα γιουβαρλάκια)

Τρόπος Παρασκευής:

Σε μία ευρύχωρη κατσαρόλα ρίχνω το νερό και τις αλεσμένες ντομάτες και περιμένω μέχρι να πάρουν βράση.
Παράλληλα, σε ένα μπολ ζυμώνω τον κιμά με το ρύζι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Πλάθω τα γιουβαρλάκια σε ομοιόμορφο μέγεθος, τα περνάω στο αλεύρι για να αλευρωθούν και τα κρατάω στην άκρη.
Μόλις ο χυμός ντομάτας αρχίζει να κοχλάζει ρίχνω ένα-ένα με το χέρι τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα. Αν το νερό δεν κοχλάζει τότε είναι εύκολο τα γιουβαρλάκια να διαλυθούν.
Αφού πάρει ξανά βράση το φαγητό, σιγοβράζω τα γιουβαρλάκια για 30’ σε χαμηλή θερμοκρασία (4/9). Κατόπιν προσθέτω τα ψιλοκομμένα καρότα και τις πατάτες, το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνω την σούπα και συνεχίζω το βράσιμο για 40’ ακόμα ωσότου μαλακώσουν τα λαχανικά και χυλώσει το φαγητό.
Αφού είναι έτοιμη η σούπα την αποσύρω από την φωτιά, προσθέτω το σφηνάκι της κρέμας γάλακτος και κουνώ την κατσαρόλα κυκλικά για να πάει η κρέμα παντού.
Σερβίρω τα γιουβαρλάκια μετά από 1 ώρα που θα έχουν δέσει οι γεύσεις και θα έχει πέσει η θερμοκρασία βρασμού.

Τα γιουβαρλάκια είναι έτοιμα κι ελπίζω να σας αρέσουν όσο άρεσαν και σε εμάς!
Καλή επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΖύμης πίτσας Χωρίς μαγιά με 2 υλικά
Επόμενο άρθροΓαύρος Λαδορίγανη